Tripp trapp trull

Vid en promenad med de två äldsta sönerna (10 och snart 5 år) träffade vi en kvinna med hund.

Först log hon och sa: "Tripp, trapp, trull".

Jag log tillbaka och sa: "mmm, precis".

Hon fortsatte le och frågade: "Är ni syskon?"

Nån som har en Bumling att skänka??Jag skulle vilja ha en vit Bumling i sovrummet och en röd i L´s rum. En rostfri eller vit över matbordet skulle jag inte heller tacka nej till! Så... är det någon som har en Bumling att skänka? :)

Lillebrorens rum

Minste brodern har äntligen fått flytta in i sitt eget rum. Det är fortfarande ganska kalt och tråkigt men jag hittade den här gamla lampan i vårt förråd och den passade alldeles perfekt i ett redan befintligt hål i taket och minikillen är sååå nöjd! "Ooooj, fiiiiiin" säger han varje gång han kommer in i rummet när lampan är tänd! :)

Framgången

Framgången är framsidan av ingången till byxorna, enligt mellansonen, snart 5 år.

Trött

Mellansonen har varit väldigt lättretlig de senaste eftermiddagarna (och fick som väntat feber i torsdags) men har ändå tjatat varje dag att han vill ha kompis på kvällen. I onsdags ville han absolut ha kompis medans jag lagade mat och jag sa att vi äter först och sen får han ha kompis.

Efter att ha tjafsat så fram och tillbaka några gånger så sa jag nånting i stil med att "om du inte slutar tjata nu så säger vi till kompis-L att du är för trött och på så dåligt humör efter dagis så att han inte kan komma ikväll".

Sonen suckar högt och säger: Jag är inte trött på dagis, jag är trött på dig!"

Och däääär....

... var det vår tur. Eller otur borde man väl säga. Mellankillen var hemma och hade feber igår men mådde i övrigt ganska bra. Inatt kräktes minstingen helt utan förvarning i vår säng och det fortsatte han med ända till morgonen. Han grät och kastade med huvudet och vägrade kräkas i hinken så jag duschade honom 4 gånger under natten... Bara att vänta och se vem som blir näste man på tur antar jag.

Fick en bröllopsinbjudan i brevlådan idag! Bäst att ta tag i det där med mat/snask/träning så man slipper gömma sig i fleecejackan när det är dags att dra på sig finkläderna!

Man kanske skulle kickstarta med en rejäl magsjuka....

Tusentack

Mellansonen klämmer ur sig skojigheter flera gånger om dagen och har otroligt livlig fantasi. Igårkväll berättade han t ex om när han var liten och såg "Bardinohäxan" (albinohäxan Yki som är med i Barda) när han satt utanför slottet och åt strips och pannkaka... Tidigare i veckan tyckte han att maten var så god, den var "tusentack-god"! :) Nu ikväll ville han att jag skulle läsa vad det står på väggordet. Jag läste det på min knaggliga engelska och han gapskrattade och sa "igen!". Jag läste en gång till och han kiknade av skratt och ropade "igen!". Jag läste det 5-6 gånger och han tyckte att det lät hur kul som helst. :) När han blir äldre och förstår engelska kommer han förhoppningsvis att förstå det vackra budskapet i orden...

Minisonen, frisk från pricksjukan:
FinastMinsta trollet var på 1½-årskontroll i tisdags (19 månader gammal) och fick MPR-spruta i armen. Dagen efter var han förkyld och fick vattkoppor. 10230 g tung och 82,5 cm lång är han iaf nu. Han har fortfarande inte fått så många koppor så man kan ju alltid hoppas att det blir en ganska mild variant. Relativt hög feber har han mellan Alvedondoserna.

Idag är jag hemma och vab:ar och det känns helt ok eftersom även jag är ganska förkyld (snorig). Igårkväll när jag jobbade fanns det inte så många patienter som jag kunde ha (med tanke på min snorighet) så jag fick mest göra små punktinsatser för att underlätta för mina kollegor, typ blanda dropp, beställa läkemedel och fylla på förbrukningsmateriel. Tror alltså inte att de sörjer dagens frånvaro speciellt mycket. :)

Iceland - here we come!

Vi åker inte förrän i maj men med vårt tempo och min otroligt förvirrade hjärna (försökte köra bilen utan att starta den och gick från dagis i de blå skoskydden, samma dag förra veckan. Min medpassagerare såg inte helt trygg ut...) är det lika bra att göra alla måsten redan nu, typ fixa pass och sånt.

Det var drygt 10 år sedan vi reste tillsammans, eller utomlands överhuvudtaget, så vi kommer att ha noll koll när det är dags att checka in på flyget. :) Äldste sonen är sur för att han inte får följa med och är orolig att vi ska störta med flygplanet. Hemska tanke. Jag kanske måste skriva brev till barnen innan vi åker... just in case...

Vi kommer att komma dit torsdag eftermiddag och åker hem tidigt på måndag, så vi har fredag-söndag på oss att hinna se de största turistmagneterna. Gejsrar, Blå lagunen och vattenfall är ett måste! Hallgrímskirkja(Hallgrimskyrkan) i Reykjavik vill jag också hinna titta närmare på.

Idag blev jag för övrigt vuxen på riktigt när jag startade ett pensionssparande!

RSS 2.0