Turister

Idag har jag och mina gossar varit turister i vår egen stad. Solen sken och jag hade en hel trave foton att hämta ut på stan så vi packade ner minstingen i vagnen och promenerade till centrum. Mellansonen ville trycka på trafikljusknappen vid ett övergångsställe och grät floder när en cyklist hann före. I centrum klättrade barnen på en "staty" och fotades tillsammans på den så som riktiga turister gör. :)

Efter uthämtning av foton och påfyllning i magarna vände vi hemåt. Vi stannade till på Gammlia, hembygdsområdet, och fascinerades av alla gamla hus och föremål. Vi läste på en skylt att långlogen användes av bonden för att krossa korn och mellankillen undrade förstås genast var bonden var! Jag upplyser honom om att bonden är död eftersom han byggde huset år 1802. Resten av tiden på området undrar han var bondens skelett finns? Kanske i det huset? Eller det? Kanske i kohagen? Jag hoppas han glömt bort det nu när det är dags att sova så han inte drömmer mardrömmar om den hemske bonden! :)

Borta bra men hemma bäst

Vi har varit borta på "semester" i ungefär 1½ vecka och kom hem igen i söndags. Det var meningen att vi skulle vara borta ytterligare några dagar men "vice-chefen" på mitt jobb ringde i panik och undrade om jag inte kunde komma och jobba måndag-onsdag den här veckan (+ fredag-måndag som var planerat sedan tidigare) så jag sa ok, och vi åkte hem tidigare. Jag jobbade måndagen och det gick över förväntan! På kvällen fick jag feber och var tvungen att ringa och sjukanmäla mig... Inte bra. Jag förstår att det är kris på jobbet när de ringer ut någon som inte jobbat på 1½ år så jag kan tänka mig att de inte hade en lätt uppgift framför sig, med att få ut någon istället för mig... Idag har jag varit feberfri och halsontet håller nog på att ge sig så jag hoppas att jag kan jobba på fredag.

Här kommer lite semesterbilder:

L spelar Allan med en majskolv, sitter i leksakslådan, i köksskåpet och i (eller säger man kanske på?) flaket på min gamla trehjuling:

"Älskar, älskar inte...", konstiga jordgubbar och L på väg ut i sjön:


Ett besök på Zoo hann vi också med. Där såg vi bl a världens giftigaste groda, en apmamma som bar sina två ungar på ryggen (jag var livrädd att de skulle tappa taget när hon hängde upp och ner i taket!), en fågel med konstig frisyr och jättesöta pytteapor som L var väldigt fascinerad av:
De äldre grabbarna (och deras kusiner) åkte karuseller och käkade popcorn och var helt slut när vi åkte hem efter att ha startat dagen på Djungelhuset (ganska likt Leos lekland fast sämre *s*), spenderat några timmar på Zoo och sedan avslutat heldagsutflykten på MAX. Efter närmare en vecka ute i buschen var det skönt att få åka iväg och andas stadsluft en dag så även jag var väldigt nöjd med dagen! :)

Besiktning

Idag har jag varit på 1-årsbesiktning med minste/yngste sonen. 8390 g och 73,5 cm och två sprutor i benen. Felfri på alla punkter utom vikten där det blir ombesiktning om ungefär 3 månader. 

När sambon kom hem från jobbet skulle vi lasta in alla gamla brädor från lekstugan i bilen för att köra iväg dem till soptippen. Några brädor behövde kapas och under det mycket kritiska momentet trampade sambon in en lång, rostig spik genom crocsen och in i foten... Inte bra. Får se om han överlever helgen eller om han tvingas ställa in partyhelgen med polarna och ligga med foten i högläge... (Yeah, right!)

Mellansonen utbrister:

"Mamma titta, L kan stå! Alldeles rakt! Som en BAJSKORV!"


Jo det är lite mycket kiss-, bajs- och prutt-prat här hemma...

Så där ja

Det tar på krafterna att fylla år! Lille pyret höll på att somna på golvet för en stund sedan. Han fick ett stort paket som innehöll en stor låda med Duplo. Behöver jag ens säga att han var mest intresserad av papperet? Han satte sig mitt på det stora papperet, rev loss en bit och började tugga!

Jag hittade färdiga chokladtårtbottnar på ICA som vi var tvugna att prova. Utseendemässigt skulle den inte vinna Tårt-SM, men den gick iallfall att äta! L applåderade glatt när vi satte oss vid bordet men han tyckte däremot att den smakade märkligt och spottade ut det mesta. Hur kan man spotta ut choklad??Tänk att det ska vara så kul

...att klämma ner sig i allt som kan tänkas rymma en bebisrumpa. Lära-gå-vagnen, stekpannor, frisbees och tallrikar mm. Jag undrar vad han tänker på när han sitter, helnöjd, nedklämd i en stekpanna!Nej det är ingen vanlig dag

För det är L´s födelsedag, HURRA HURRA HURRAAAAAAA!Visst är det något speciellt med 1-årsdagen? Nostalgiskt och magiskt! Visst är de andra födelsedagarna också speciella men just 1-årsdagen är något extra. Vad gjorde jag den här tiden för exakt ett år sedan? Min coola barnmorska stod vid datorn bredvid min säng och hummade samtidigt som hon tittade på CTG-kurvan och dokumenterade. 8.30 ringer hon efter assistans och barnmorska nummer två kommer in och 8.34 är L född!

När man fyller år borde man vara glad men det tycker tydligen inte L. Han har sett ut så här mer elle rmindre hela morgonen:Det kan bero på tänder (alltid skönt att kunna skylla på nånting). Det kan även ha att göra med att han/vi blev väckta av mellanbrorsan lite för tidigt. Nu ska jag stoppa honom i vagnen så han får sova och sen hoppas vi på ett trevligare födelsedagsbarn resten av dagen!

Fjärde juli

Sveriges nationaldag firades med pannkakstårta så då var vi förstås tvugna att "fira" den amerikanska nationaldagen med tjocka, hemmagjorda hamburgare med en massa olika såser och röror. Riktigt smaskigt!Looki looki - no hands

Lille prinsen har blivit riktigt duktig på att stå utan stöd och har till och med börjat ta några steg själv. Det finns alltså hopp om att han ska kunna gå hjälpligt när förskolan drar igång...

Förra veckan hittade jag ett så fint set på KappAhl, av alla ställen, som jag var tvungen att köpa trots att det kanske inte är så praktiskt med svart- och vitrandiga byxor till en gräskrypande bebis. :) Det fanns ett likadant set där byxorna var röd- och svartrandiga men då var tröjan vit (= också mycket opraktiskt). Vad dum jag var som inte köpte båda seten och la ut den vita tröjan och de svartvitrandiga brallorna på Tradera, eller gav bort till någon annan bebis som kan lorta ner sig... De har mycket fint på KappAhl nu!
Hittade en rea-tröja till mellansonen också som bara skreeeek efter att bli köpt (tröjan alltså)! Han behöver verkligen inga nya kläder just nu och definitivt inte t-shirts men den här gick bara inte att motstå! ;)


Gott och blandatSol, värme, åska, bad, kvällsbad, vattenkrig, lekstugerenovering, skrubbsår, plåster, nya skor, jordgubbar med grädde, vinkväll och kolhydratfrossa med kompis, kolhydratförbud!

RSS 2.0