I ♥ Bill

Yupp, ser True blood på kvällarna tills ögonen blöder (vitsigt va? True blood handlar om vampyrer.) och än så länge är jag sååå kär i Bill! Jag drömde till och med om vampyrer inatt!

Lille sonen är grinig och klängig och det skulle inte förvåna mig om han blir sjuk nu. Det skulle vara alldeles förskräckligt dåligt planerat eftersom jag börjar jobba på tisdag...

På tal om övernaturliga varelser så drabbades jag av självaste köpjävulen idag när jag var på Plantagen! Jag skulle köpa två krukväxter + krukor samt nånting höstigt att sätta i krukorna ute. Väl där så hittade jag vad-det-nu-var som skulle passa fantastiskt bra i en rabatt där jag behöver något höstblommande. Även en stor utekruka i betong hamnade på vagnen. Jag gissade att det skulle sluta på runt 500 kronor och tänkte att det är då förbaskat dyrt med blommor! Slutpriset var mer än det dubbla! ....Ärligt talat så blev det nästan det tredubbla! För de pengarna hoppas jag att min höstplantering blir jäkligt snygg!!

Vad göra?

Idag är sista dagen av minstingens inskolning på förskolan och jag lämnade honom ute på dagisgården redan efter en halvtimme. Den enda som grät var hans kompis (mellansonens bästis lillebror som bor på samma väg och som också inskolas nu. Solklart va?) som vi träffar en hel del även privat och som förmodligen tycker att det känns tryggt när han ser mig på förskolegården och därmed upplever som en mindre bedrövelse varje gång jag säger hejdå till L och går... :) Det går iaf jättebra för L där och han äter och sover utan större problem. Själv sitter jag som ett kolli och vet inte vad jag ska hitta på. Helt ensam hemma! Tagit en promenad med en ljudbok i öronen och sen duschat har jag hunnit med. Lite lunch på det så kanske jag kommer på något sen...

Jag såg förresten Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" häromdagen och JISSES, vilken bra film! Nu ser jag fram emot del 2 som jag ska se på bio! Den har tydligen premiär 18/9.

Torsdagsnöjet

Jag och äldste sonen åkte till ICA Maxi igår efter middagen, för att storhandla. Jag svor för mig själv när vi kom dit och beskådade havet av bilar på parkeringen och jag muttrade tyst (och ibland lite ljudligare) över mängden människor inne i affären! Det var folk och kundvagnar överallt! Jag och en skum, mycket långsam man, verkade dessutom valt exakt samma runda där inne för var vi än gick så stod han där och blockerade framkomligheten.

Det var inte förrän jag kom hem som det slog mig att fler än jag kanske fick lön igår... Nästa gång ska jag inte åka och storhandla exakt på barnbidrags-/löningsdagen.
Handsprit och köttfärssås

Enligt äldste sonen gör jag mycket godare kasslergratäng än hans skola! Klart mammas mat är godast! :) Nähä, sen fortsatte han "men skolan gör mycket godare köttfärssås, för din innehåller så mycket nyttigheter..."

Apoteket har tydligen slut på handsprit så här lagom tills svininfluensan slår till. Tur att jag har ett helt lager... Det borde väl betyda att många människor använder handsprit nu och därmed förhoppningsvis håller sig friska och därmed inte sprider det till andra, känsligare personer. Jag har precis för mig att jag nyligen läste att alla förskolor och skolor ska utrustas med handsprit, här på universitetet kommer det att placeras ut en flaska på varje toalett, dvs ca 1000 stycken! Jag försökte hinta lite om det imorse när jag var med minstingen på inskolningen, men personalen såg inte speciellt intresserad ut. Tillsammans med frottéhanddukarna och det faktum att alla barnen äter frukt från samma fat så är det bara att inse att vi snart snorar och feberyrar allihop... Hit med vaccinet tack!


Coola killenBara för att visa att vi lever så slänger jag in en bild från förra helgen. L ska ut på kvällspromenad i alldeles nystickad tjocktröja.

Sedan bilden togs har jympadojjorna bytts ut mot ett par bättre begagnade Adidaspjucks från Tradera (eftersom dessa skor var för små. Trots att innermåttet står tryckt på sulan så stämmer det inte). Tradera är verkligen sååå bra!

I måndags började han inskolning på förskolan! En ynka timme första dagen och en ynka timme andra dagen. På tisdagkväll blev han snorig. Efter onsdagens ynkliga förskoletimme fick han feber och här är vi nu...

Händelserik dag!

Igår var en dag fullspäckad av dramatik och spännande händelser! :D När vi ätit lunch gick mellansonen till en kompis som bor på samma gata som oss. Det var helt galet varmt men på ena sidan av himlen tornade stora svarta moln upp sig... Jag skulle bara hem och duscha och fixa lite grejer så skulle jag gå och hämta honom efter det. När jag duschat sa jag till sambon att: "jag sätter mig på altanen en liten stund". Jag hann inte ens sätta mig förrän det började dimpa ner stooora regndroppar och det förvandlades snabbt till det värsta skyfallet jag varit med om på flera år! Vattnet rann nerför fönsterutorna, ytterdörren gick inte att öppna för det var översvämning på bron och det sprutade in vatten från alla håll då dörren öppnades och på asfalten utanför forsade det mängder av vatten. "Rabatterna" vattenfylldes och fes ihop till nån oformlig grop (måste fixa det där nu, det ser för hemskt ut) och vattnet som hamnade på taket över farstubron rann i en hård ström rakt ner i mina blomkrukor som står på var sida om bron. De är inte heller speciellt vackra just nu... Jag skickade ett sms till sonens kompis mamma att jag kommer när regnet lugnat sig lite! :)

Efter ca 20 minuter avtog det värsta ösregnet. Då svänger plötsligt tre brandbilar och två polisbilar in på vår väg, med sirener och blåljus! En hel massa brandmän springer runt och jag och minste killen står nästan på första parkett på vår balkong och undrar vad som händer? Jag skickar ett sms till sonens kompis mamma och skriver att de måste gå ut och titta på brandbilarna! Efter en liten stund ser jag dem utanför sitt hus utanför ett stort paraply. Deras gemensamma intresse är traktorer, grävmaskiner och diverse stora fordon, så jag kan tänka mig att det var två storögda gossar som stod där då! Någon hade sett "rök" från ett tak men det visade sig vara vattenånga efter att taket värmts upp av solen och det sedan regnade på det. Alla utryckningsfordon vände åter till stationen och efter en stund dök både TV4 och de två lokala tidningarna upp och undrade var det brann!? Lite sent ute kanske...

Mitt i branddramat fick jag sms-avisering om att mitt stora paket från H&M äntligen kommit. Som jag väntat på det! Jag gick förstås direkt iväg och hämtade det och fascinerades av alla stora vattensamlingar som blivit av regnet. *s* I en stooor pöl i skogen bredvid gångvägen stod två av äldste sonens bekanta. Den ene i crocs och den andra i strumpor! De sparkade vatten på varandra och den ene ropade: "ursäkta - inte är det här kissvatten?" "Jo, det är det säkert", svarade jag varpå den andre killen säger: "uäää, jag SA ju det"! Kissvatten är precis den benämningen vi brukar använda för att inte våra barn ska plumsa ner i det där äckelvattnat så jag undrar om det är från oss de hört det?

Snabbt hem och öppna paketet för en snabbkoll. När man förhandsbeställer i början av maj har man ju glömt vad man egentligen beställt innan paketet äntligen kommer i augusti. Efter det tog jag med våra två äldsta barn och en grannunge och åkte på bio. Vi såg Ice Age 3 med 3D. Först blev det alldeles mörkt en lååång stund men ingen film började. En personal kom och fixade i kontrollrummet... Sen hörde vi ljud men såg ingen bild... sen kom bild men inget ljud.... tillslut kom äntligen bakgrundsljudet igång men fortfarande inget tal... Jag vet inte hur många gånger barnen undrade när filmen skulle börja och om vi inte kunde åka hem. Vuxna ur salongen gick ut och sa till säkert 5-6 gånger. Blä, vad dåligt. Inte ens en ursäkt fick vi. Mellansonen (4 år) hade sina 3D-glasögon på sig i kanske 20 minuter, sen ville han inte ha dem längre. Bilden är alldeles suddig utan glasögonen men han hävdade att han såg bra. Han började däremot skruva på sig efter bara en stund och jag tror att han tappade intresset ganska snabbt när allt var suddigt. Filmen var 1 timme och 34 minuter lång PLUS reklam, trailers och 20-30 minuters väntan på att de skulle få ordning på ljud och bild så jag kan förstå att han tyckte det var jobbigt att sitta stilla så länge!

Idag är vi hemma och tar det lugnt! :)

RSS 2.0