☆ GOTT NYTT ÅR ☆
Måste slänga in några bilder på L som ätit efterrätt med hela ansiktet. Observera att han lagt pannacottan ovanpå sin mugg...

Äntligen hemma

Efter en vecka på vift för julfirande och pappa-/morfar-60-årsfirande är vi äntligen hemma igen. Huset står kvar, grannen har varit snäll och skottat framför vår dörr medans vi varit borta för det har snöat MYCKET! Mellansonen fick feber igårkväll och feberyrade i bilen på väg hem. Nu har han fått febernedsättande och ligger i soffan framför tv:n medans jag och hans far spelar Bingolotto! :)

Så här såg det ut igår när vi vaknade:- 31 grader ute. Underbara Norrland!


På kvällen var vi på fest på brandstationen och som tur var hade de ett helt lager av ballonger, målarböcker, papp-brandhjälmar osv så barnen höll sig på någorlunda gott humör i några timmar. Söt-L iklädd sin Emilskjorta röjde loss i hallen när vi ätit:Direkt när vi kommit innanför dörren här hemma ringde de från jobbet och undrade om jag vill ha semester imorgon (nyårsaftonskväll). JA TACK! Skönt att få vara hemma hela familjen, hela dagen (speciellt när mellankillen dessutom är sjuk) så vi kan fixa god mat och mysa hela kvällen! :)

Bäst att jag koncentrerar mig på lottnumren nu så jag inte missar någon storvinst!

Slå dövörat till

Ett praktexempel på selektiv hörsel:

Jag: S, har du kiss i kalsongerna?

S: Jag lyssnar inte.

Jag: Har du kiss i kalsongerna?

S: Jag lyssnar inte.

Slutsats: Kiss i kalsongerna.

Semester

Imorgon skulle jag börjat mina "helgveckor" då jag jobbar 2½ helg efter varandra (på 6 veckor). I eftermiddags ringde de från jobbet och undrade om jag ville vara ledig imorgon eftersom det är så få patienter på avdelningen. Hur ofta händer det?? De tyckte att det var onödigt med 4 sjuksköterskor på dagen och 3 stycken på kvällen när det bara är 8 patienter (troligtvis hyfsat stabila)... :) Alternativet var att någon av de andra kvällssyrrorna fick vara ledig och jag och en till jobbar kvällen. Jag behövde inte fundera länge innan jag högg erbjudandet om en semesterdag imorgon! Det är verkligen värdelöst att jobba lördagkvällar så jag är sååå tacksam att jag slipper det imorgon!!


I ♥ IKEA

Igår impulsåkte jag och grannen till IKEA. Ungefär 26 mil enkel resa. Några timmar hann vi med i paradiset innan det var dags att brumma hemåt igen. Vi var överens om att vi är OTROLIGT effektiva när det gäller shopping! :) Bilen var proppfull med grejer och då menar jag verkligen proppfull! Vi hade nog inte fått in en till förpackning värmeljus ens! :)

Jag köpte två Expedithyllor som vi ska ha i sovrummet, en stående och en liggande.Det är lite "compact living" här hemma med många barn och många saker, så förvaring är alltid välkommet. Tanken är att vi ska flytta datorn och "kontoret" från L´s blivande rum in till vårt sovrum så därför köpte jag en massa Kassett-lådor och tidskriftsamlare att stoppa alla viktiga papper och bra-att-ha-grejer i.L ska få en likadan Expedithylla att ha på sitt rum så småningom. Ett alternativ är att vi tar en hylla var tills vidare så kan vi få någorlunda ordning i båda rummen! Det får dock vänta till nästa helg om syrran tänkt komma nästa vecka. Tror inte hon vill dela rum med L...

Blä

Det blev inget IKEA idag. :( Vi tog en sväng på stan istället och kunde sen bocka av några julklappar på listan. Inte riktigt samma sak men det får duga så länge.

L har förstört en av de två adventsljusstakarna i ek som stått i köksfönstren. Han rev ner den i golvet tidigare i veckan och jag trodde att den skulle gå att fixa bara genom att byta ut någon av lamporna men den gick inte alls att rädda. Den måste ha tryckts sönder nånstans inuti när den landade i golvet... :( De var inte direkt gratis så jag får se om vi köper en ny eller om vi får leva med bara en.

1 december

Ja, jag vet att det var igår. Jag ligger lite efter. ;) Igår var jag hemma och VAB:ade med mellanskrutten som varit febrig sen helgen. Vi var så säkra på att minstingens feber var på grund av influensasprutan men när sedan även mellankillen fick feber så insåg vi att det kanske var något annat ändå. Vad det egentligen var får vi väl aldrig veta och det spelar ingen roll. Huvudsaken är att de är friska och pigga nu. Idag är de på dagis som vanligt. Äldstingen är däremot hemma idag för att han mådde illa både igår eftermiddag och imorse. Det är så svårt att veta HUR "sjuk" han egentligen är när han inte har feber och inga andra symtom annat än något sorts illamående... Man vill ju inte gärna skicka honom till skolan ändå och sen kräks han där, eller berättar för fröken att han sagt till oss att han mår illa men ändå tvingades gå till skolan. :/ Han har iaf beslutat att han nog kan gå till skolan imorgon så vad "illamåendet" än beror på så verkar det kännas bättre nu...

Igår premiärbakade jag och mellankillen biscotti. Både saffransbiscotti och vanliga med bara mandel och citron i. De blev inte särskilt vackra men ändå väldigt goda! :) Nu har jag äntligen fått användning för den stora glasskålen jag vann i en utlottning på jobbet för några år sedan!Dagens planer är att stryka och hänga upp julgardiner, slå in några julklappar och sen promenera till jobbet.

IQ-fiskmås (=jag) var på Gallerix och handlade skitdyra ramar och på väg ut därifrån kom jag på att jag ska på IKEA på lördag. Förhoppningsvis hittar jag billigare ramar där så jag kan lämna tillbaka Gallerixramarna!

RSS 2.0