Hallå kissen!

Mellansonen hittade Hello Kitty-glass igår när vi var på affären. Jag var inte svårövertalad! Hur sött som helst. Sonen meddelar att de dessutom var supergoda! :)


Kaprifol

Härlig dag med doftande kaprifol, sol och matning av änder/fiskmåsar/gäss/kråka med de två yngsta sönerna.



Mamma And var där med en hel hög ungar, Pappa And nafsade mellansonen i fingrarna när han tyckte att det gick för långsamt med kexkastandet. En ensam men kaxig kråka var på plats liksom ett gäng stooora, lite otäcka gäss (tror jag att det är). De där kloförsedda simfötterna skulle jag inte vilja bli sparkad av!




Minste gossen åt upp sitt kex själv:


Mutanter och stjärnplaneter



Jordgubbsplantorna såg inte mycket ut för världen när Indra donerade dem till mig för några år sedan men NU äntligen  blommar de i massor! Hoppas det blir många goda jordgubbar! Jag har inte gillat Alliumblommorna för att jag tycker de har fel färg (de borde vara roooosa) men nu har de förökat sig lite och jag tycker att de är rätt coola ändå! Synd att de blommar så kort tid och efter det ser fasligt trista ut. På bilden längst ner sitter en myra på en pionknopp. Även dessa skulle passa så mycket bättre i min rabatt om de var ljusare rosa istället för den skrikcerisea färg som de tyvärr har.

För övrigt så upptäckte jag igår att vi har kirskål i rabatten... Inte bra.

J*vlar anamma!

Efter att ha sett foton från midsommarafton, där jag ser höggravid ut (och det var ändå innan middagen) letade jag, efter att ha halvslumrat i solen en stund, fram mina joggingskor från ca 1995 och gav mig ut på en joggingrunda i stekande sol.

När jag kom hem stirrade äldste sonen på mig och utbrast: "Mamma, du är väldigt röd i ansiktet! Jätteröd! Nästan lika röd som Jävulen!!"

Midsommar

Ja, lite sent ute kanske men jag tänkte skriva en kort midsommarrapport!

Sovmorgon, dans runt midsommarstång och middag hos vänner/grannar. Mycket trevligt! :)

Allt var frid och fröjd ända tills vi kommit hem från middagen, lagt barnen, sett på tv en stund och sambon bestämmer sig för att cykla iväg till några kompisar och spela Guitar Hero. Jag ser en halv film tills minstingen vaknar och gastar i högan sky och inte vill somna om. Han väcker givetvis äldste sonen som av någon anledning tycker att det är skitläskigt när inte pappa är hemma, vilket händer relativt ofta eftersom pappan jobbar kvällar och nätter ibland...

Jag lyckas få minstingen att somna i min säng och lägger mig själv och då startar maratonloppet med äldste. Han är upp och kissar säkert 10 gånger, kan inte somna, smygringer till pappa och gråter och kräver att han ska komma hem, ropar på mig, är först för mätt och en stund senare för hungrig osv osv. Varje gång jag ska kliva ur sängen måste jag smyga ur för att inte L ska vakna, och bulla upp med kuddar mm för att han inte ska ramla ur om han börjar krypa omkring utan att jag hör det. Till slut ger jag upp försöken att sova och fortsätter se på filmen istället. Strax efter kl 3 blir storingen äntligen tyst och 3.30 kommer sambon hem så då kan jag äntligen somna! Upp 3 timmar senare när de små vaknade...

FYI

Det blev inga fynd-Crocs på COOP som jag skrev om i ett tidigare inlägg och jag HAR hämtat ut Kortisonkrämen! :)

Stilstudie i lek



Hjälper till att dammsuga med munstycket till storebrors leksaksdammsugare, gömmer sig i "kojan" och löper amok i äldste broderns legolåda! Där trivs han som fisken i vattnet!

Hmm...svårt

Igår var jag och min tummeHudmottagningen och fick diagnosen "handeksem". Eh..jaha? Den unge androgyne läkaren gnuggade sina långa fingrar med handsprit och sa: "du måste ta hand om dina händer bättre! Speciellt med det jobb du har..." Jo tack, jag vet! "Vad handeksemet" beror på kunde han däremot inte svara på och jag ska bli kallad till ett allergitest som tar totalt en vecka innan det är slutavläst. Skojigt värre.

Jag fick även med mig ett papper med skötselråd:

* Smörj med mjukgörande kräm 15-20 gånger dagligen.
* Fördela krämtuber i hemmet, på arbetet, i väskan, fickan och bilen så du alltid har möjlighet att smörja. Ok, 5 tuber ska alltså inhandlas...
* Skyddshandskar av plast ska användas vid allt våtarbete som diskning, städning, tvätt, när du skalar rå potatis, hanterar tomater, citron, rå fisk och kött samt vid hårtvätt. + vid blöjbyte, rumptorkning av äldre barn och diverse annat slabbande med vatten antar jag.
* Använd arbetshandskar vid trädgårdsarbete. Smutsa ner handskarna istället för händerna. Är det bara jag som ändå tvättar händerna sen när jag kommer in? Är det bara jag som alltid tvättar händerna när jag varit på affären, dagis eller hemma hos någon annan?? Milla - säg att du också tvättar händerna då? Eller använder du bara handsprit? :)

Detta innebär alltså att jag måste säga upp mig från både jobbet och hemmajobbet för att kunna sitta med insmorda händer hela dagarna. Det finns inte någon som helst möjlighet att jag ska gå med handskar twentyfourseven och däremellan hinna smörja de stackars russinfingrarna 15-20 gånger.

Och nu till det stora problemet! Ska jag hämta ut kortisonkrämen läkaren skrev ut eller ska jag fynda billiga Crocs på Coop? Vet inte om jag kan finansiera båda alternativen just nu... :D 

Baksmällan

Igår var jag på bio (redan kl 18 för att jag inte skulle somna...) och såg Baksmällan (Hangover). En galet grabbig film men jösses vad vi skrattade!! Den rekommenderas verkligen om man vill se en lättsam film där man inte behöver tänka så mycket. :)

Klicka här för trailer!


But I would walk 500 miles...



... and I would walk 500 more...

Det är ganska precis 10 meter tvärs genom vårt hus och jag lovar att han gick 50 vändor fram och tillbaka igårkväll. Varje gång det tog stopp blev han skitförbannad så då var det bara att gå dit och hjälpa honom att vända på vagnen så han kunde fortsätta gå. :)

Det finns ett samband...


Ung vs gammal

Nyduschade mellansonen fascineras av att jag duschat honom så snabbt och förklarar det med att "pappa är mycket större och gamlare än dig mamma, och då duschar han mig mycket sekigare än dig".

Haha, vilken självförtroendeboost! Pappan i fråga är nämligen hela 4 månader äldre än mamman. :)

Grattis Sverige!



Grattis även till min moster som fyller "gammkärring" idag. ;)

Äldste sonen ville ha pannkakstårta till middag idag och det är klart att man måste få det när det är självaste moderlandet som fyller år. Eller vad man säger.



Tänk att om exakt en månad fyller L 1 år! Min lilla bebis... Det är väl så, att yngsta barnet är mammas lilla bebis hela livet?? Eller vad säger du Lina? ;)

Barnarbete

Vad underbart det är med barn! Var man än går så har man minst en medhjälpare med sig. Diskmaskinen är den absoluta favoriten just nu tätt följd av tvättmaskinen och sopsorteringen, Gärna kombinerat, dvs tomma mjölkpaket och barnmatsburkar i tvättmaskinen.



Åter från BVC

Dagens resultat:

8210 g, 73,5 cm, 45,2 cm i hattmått och 38,3 grader i temp. Tempen kollade jag hemma när vi kommit hem och ätit lunch. Han är inte riktigt nöjd den unge mannen... 3:e feberomgången på precis en månad.

02.30 inatt satt vi för övrigt i sängen och diggade Svennebanan. :)

Nu har jag ledsnat på vår babylyssnar-mojäng. Den tjuter och brusar och tappar kontakten hela tiden så nu jäklar ska den reklammeras! Jag vill ha en ny som funkar!

Lovely

Minigrisen har skrikit i princip heeeeela natten! Vet inte varför. Han har antagligen ont någonstans men Alvedon gjorde inte speciellt stor skillnad. Tippar på tänder. De korta stunder när han faktiskt somnade till och var tyst så skrek förstås mellankillen istället! Jag har burit ner honom från vardagsrumssoffan till sin säng FYRA gånger inatt. När det var dags att kliva upp imorse sov de däremot som klubbade, båda två! Alldeles strax ska vi knata iväg till BVC för 11-månadersvägning/-mätning. :)

Bara för att jag precis sörjt en skvätt när jag loggade in på internetbanken och kollade kontosaldot så dimper kallelsen till Hudmottagningen ner i postlådan. Jag ska (äntligen) få komma dit och förhoppningsvis få ett botemedel mot min läskiga tumme. Vill gärna att den ska vara "frisk" när jag ska börja jobba efter sommaren. Hur som helst så kostar besöket 300 kronor! Fy sjutton, det är inte billigt att vara "sjuk"...

Villor & borden igen

För ganska exakt 3 år sedan skrev jag en lista med mina "Villor & Borden" här i bloggen:

Jag vill....

* ha ett hus NU! - Det har jag!!
* gå ner de här eländiga 5 kilona - Vad lustigt, jag har precis samma önskan än idag...
* vara ledig hela sommaren - Japp, det kommer jag att vara!
* vinna/få en massa pengar - Ja tack, gärna.
* köpa snygga kläder - Mhmm, det behövs verkligen.
* kasta bort en massa fula saker som står överallt i vår lägenhet - Nja, vi har så dåligt med förvaring så vi har helt enkelt inte plats med en massa fula saker som bara står och skräpar. :)
* ha en heldag på IKEA med trevligt sällskap och ett överfyllt VISA-kort - Absolut!
* få en helg för mig själv, exempelvis på spa - Åh, jag dööör! Sluta frestas! ;)
* ha riktig proffsmassage - Jaaaa!
* ha snorgröna Crocs även fast jag vet att de nöts ut på typ ett halvår - Snorgröna Crocs har jag. Nu önskar jag mig istället ett par ljusrosa att ha när jag börjar jobba!
* få bilen såld så vi kan köpa en annan - Inte aktuellt just nu.
* måla alla fula furumöbler vita - Gjort!

Jag borde...

* städa balkongen - Nä, det behövs inte tror jag. Däremot skulle vi behöva byta ut några brädor och typ hela golvet.
* putsa fönstren - Verkligen!
* motionera mer - Eh, ja!
* sortera i viktiga-papper-lådan - Nja, har inget akut behov av det just nu. :)
* läsa på inför jobbstarten om exakt 2 veckor - Har nästan 3 månader kvar innan jag börjar jobba igen så innan dess kanske jag hunnit läsa lite...
* åka iväg med alla bortsorterade kläder till Röda korset - Har inga bortsorterade kläder för tillfället.
* besöka tandläkare, optiker osv - Jepp! Har iallafall varit hos optikern...


Herre jösses! 3 år har gått men det känns som att listan är väldigt aktuell fortfarande! :)

RSS 2.0