Tack för den...

Är det lönt att göra iordning ett jordgubbsland, med gödsel och hela baletten, klä in det i markduk, göra lagom stora hål där jordgubbsplantor varsamt placeras ner? Täckbark har inhandlats för att täcka den mindre vackra svarta duken och nu väntar jag bara på de trästockar som ska omringa landet innan täckbarken läggs dit.

Igår såg jag nöjt på plantorna som tagit sig rätt bra. Idag körde en av grannungarna över dem med gräsklipparen.

Gode Gud, ge mig pengar till ett staket! ;)

Kul att äta själv?

Minsta sonen har inte riktigt fått kläm på det där med att äta fint från tallriken. Helst ska allt hamna på bordet för att sedan kastas vidare ner på golvet. Observera strips-biten han kladdat fast ovanför örat på närbilden!


Nu är sommaren på gångTulpaner i rabatten. Självklart vita och rosa! :)

Fullt ös medvetslös

Igår var en sån där dag när jag var så sanslöst effektiv att jag själv var förvånad. :) De två minsta gossarna var sjuka, så när klockan var 8 hade jag sått gräs på en kal plätt på vår gräsmatta, "hägnat in" den så inte alla ungar springer på mitt känsliga bebisgräs, gödslat hela gräsmattan och bokat akuttid på Vårdcentralen till minstingen som verkade ha ont i örat... igen.

Några timmar senare hade jag varit hos läkaren som sa att han var lite röd i ena örat men hon tyckte inte att det var något som behövde behandlas, just nu iaf. Ett snabb-halsprov visade inte heller på några bakterier, så vi tömde bara Apoteket på receptfria grejer, typ nässprej och Alvedon mm innan vi återvände hem.

Några timmars "egentid" (iofs tillsammans med resten av stans befolkning) på Plantagen och Coop resulterade i bilen full av täckbark, blomjord, petunior, en spaljé, kantpinnar till en rabatt och 3 liter grå färg. Petuniorna planterades i krukor, och en liten rabatt grävdes bredvid lekstugan, fylldes med jord och kantades med de där bångstyriga träpinnarna. Där ska det sås luktärter som kommer att klättra längs väggen, så därför var jag även tvungen att måla den sidan av lekstugan på direkten. Efter det var det dags för vattning av grässådden, skurning av altanen (ja jag körde givetvis barnvagnen några vändor där och smetade ner hela altanen med gödselkulor) och en vända med skottkärran för att köra iväg grässvålen som grävdes bort från rabatten.

Sen gjordes förstås sånt där "vardagsjobb" där det fanns tillfälle, typ några vändor till affären, postning av Tradera-paket, lunch- och middagsfixande, lite återvinningssortering och självklart en hel del sjuka-barn-omvårdnad. :) Jag gillar verkligen att ha något att göra! 

Idag har jag hittills bara hunnit måla lite mer på lekstugan innan det började regna och åska. Nu skiner solen igen så nu ska jag lägga minstingen i vagnen och se om jag lyckas tjorva loss kaprifolen från den gamla trasiga spaljén så jag kan byta ut den mot den nya!

Mellankillen har fortfarande feber men är helt klart på bättringsvägen. Himmel, vad barn kan bli speedade på Alvedon...

Om någon undrar?

Förskolehistorien som jag skrev om längre ner har fått en lösning, om det är någon som undrar.

Jag pratade med en av fröknarna dagen efter att jag skrev inlägget och hon tyckte att det lät förskräckligt konstigt! Det brukar först och främst aldrig skickas ut något sånt placeringsbeslut förrän fröknarna pratat med föräldrarna till de barn som kan komma att bli aktuella för uppflyttning. Sen sa hon att de självklart INTE skulle sära på de här tre killarna. De hade räknat med att flytta upp alla tre + några till nu till hösten, då nya småttingar (däribland lillebrodern) börjar på "småbarnsavdelningen". De skulle ha möte med bl a rektorn någon dag senare så då skulle de ta upp det här. Den här veckan har mellankillen varit på storbarnsavdelningen på "besök" (eller typ förklädd inskolning) så det här verkar ordna sig.

Vem behöver lära-gå-vagn?

Babygymmet funkar alldeles utmärkt att styra omkring på!


Och på tal om mellanbrodern

Han behövde nya "Crocs" och lämpligt nog kom ett reklamblad från ICA Maxi där dessa Crocsliknande skor fanns för 99 kronor. Det fanns röda med Hello Kitty, rosa med Disneyprinsessor och svarta med Batman. Självklart valde han de röda med Hello Kitty! :) Dagen innan hade han själv valt en röd keps (för de rosa var för stora!) och den röda fleecejackan har han också bestämt färg på själv. Han är inne i en väldigt röd period just nu helt enkelt! Här på bilden har han dessutom jeans från Lindex tjejavdelning, förskräckligt va!? ;)


Lillebror...

...följer mellanbroderns fotspår med halsband, shoppingkorg osv. Nu ställer han sig upp mot allt och går lite försiktigt längs möbler och annat. Vid första bilden, där han har halsbandet i munnen, glömde han bort sig så han släppte båda händerna och stod alldeles själv en liten liten stund. Shit vad snabbt det går. Det var ju bara någon vecka sedan han ställde sig upp första gången och nu gör han inget annat!


Ödla från Cypern

Mellansonen fick en leksaksödla av moster L som varit på Cypern. Det stod på förpackningen att den kunde växa 600% om den fick ligga i vatten några dagar. Det var vi såklart tvugna att testa, och jo, det kanske stämde! Lillebror var mycket imponerad av ödlan, eller kanske framförallt av vattnet så på "slutbilden" syns hans huvud där han kommer krypande som en speedad iller för att hinna plaska i vattnet! :)Om jag säger så här...

Det blir nog inget staket i sommar. Heller. Jag hoppades att skatteåterbäringen skulle räcka till fönster OCH till åtminstone en del av staketet, men JÄKLAR vad det är dyrt med fönster!! Trots ROT-avdrag och värsta kampanjen så att vi endast betalar för själva fönstren och får arbetet helt gratis så ryker alla pengar till tre trista fönster.

Vilken skittråkig utgift. Nästan lika trist som när vi bytte tak förra sommaren, fast ÄNNU dyrare.

Jag bad om prisuppgift för att byta altandörrarna också. Varje dörr skulle kosta ca 18.000 kronor att byta. Fatta! Det är 36.000 för båda dörrarna. Plus nästan lika mycket för fönstren. Nja, vi skippar nog dörrbytet för den här gången och ser om det går att lösa på något billigare sätt...


Tjejben vs killben

Äldste brodern har gjort illa sig i benet och vill inte gå till skolan. Jag säger att om det är så illa med benet så måste vi ju åka till doktorn! Mellanbrodern goes wild och säger att "då kanske doktorn måste ta bort benet och sätta dit ett nytt, fast då kanske det inte finns något nytt ben och då kanske han får ett TJEJBEN!!" Sen vrider han sig av skratt. Jag måste erkänna att jag också tyckte att det var ganska komiskt. :)


Yes box

Ikväll har "Dynamit-Harry" STÅTT upp i spjälsängen och skakat galler när planen var att han skulle sova.

(Här ser man de två små tänderna)

Hela dagen har gått åt till de där förbaskade planken! Ganska exakt 11 timmar tog det, minus dagishämtning, lunch, middag och allmänt pyssel med måttligt road bebis. Nu är det iallafall fixat! Då går vi vidare till lekstugan som behöver lite omvårdnad... Några brädor behöver bytas, ny takpapp måste spikas fast och hela skiten lekstugan måste målas. Det är alltså nästa projekt.

Imorgon kommer en fönsterkille (gubbe?) och berättar hur sanslöst dyrt det kommer att bli att byta tre fönster och kanske en altandörr. Jippie, eller inte.

Ståbebis

Nu har lillfisen verkligen kommit på hur man ställer sig upp, och ställer sig upp och ställer sig upp! Tack och lov har han inte fattat att han kan ställa sig i spjälsängen men det är bara en tidsfråga. Just nu skakar han galler och kastar ut alla tuttar medan han låter "nananana" och dädädädädä" osv. Om nästan exakt tre månader börjar inskolningen på dagis och innan dess skulle det vara ganska trevligt om han kunde gå faktiskt. Gärna hyfsat stadigt så han inte blir översprungen av alla barn hela tiden. Shit, tre månader är ju SNART!!

Jag har fått en släng av förkylningen som snurrat runt i familjen och det känns som att hela huvudet är i en bubbla. Jag antar att det är därför jag varit så toksugen på att fara ut och springa de senaste dagarna - bara för att jag inte får/bör! :) När förkylningen gått över kommer jag säkerligen inte att vara lika sugen.

Imorgon ska mannen i huset byta ut planken/insynsskydden/vindskydden brevid altanen. Han tror att det kommer att gå snabbt. Jag tror att han inte vet vad han pratar om.

Framtidsprognos

"Född 1980

Du blir 65 år 2045. Du borde arbeta tills du är 68 år. Då får du 19 år och 3 månader som pensionär. Det är 1 år och 10 månader mer än den som är född 1930. Du förväntas leva tills du är 86 år och 10 månader. "
 www.e24.se


Salmonella

Ja då väntar vi på Salmonellan då. ;) L inspekterade diskmaskinen och hann provsmaka både på en del till perkulatorn och på en skärbräda som jag skurit rå kyckling på. Urk! Jag vill minnas att en liten kille åt på en död skata/kråka när han var i ungefär L´s ålder, och mig veterligen har han inte tagit någon skada av det, eller? :) 

L är så förbaskat klåfingrig nu och når betydligt mycket längre än han bör göra. Just nu kämpar han med att dra ner en Cult-blomkruka från fönsterbrädan i vardagsrummet. Ajabaja! Det är alltså dags att ta projekt barnsäkring till nästa nivå.

Idag blev jag "haffad" av en Halebopkille när jag var med en kompis och shoppade. Jag som alldeles nyss var så nöjd över att Halebop slopat månadsavgiften/minimiförbrukningen på kontantkort slog till och band upp mig på ett 24-månaders abonnemang och köpte dessutom en ny mobiltelefon! Jag vet inte vad som flög i mig. "You had me at Hello", som det heter i "Jerry Maguire"... :)


Insikt

Jag och mellansonen har precis spelat fotboll mot storsonen och hans kompis. Vi förlorade med 9-1. Det enda målet "vi" fick var ett självmål. Äldste sonen har varit totalt ointresserad av fotboll tills i mitten av den här veckan när hans kompis tydligen lyckades övertala honom att han kunde vara hans personlige tränare, så nu tränar de frenetiskt flera timmar varje dag! :) Idag har han lärt sig att springa med bollen och imorgon ska kompisen lära sonen allt han kan om fotboll! :D

Under kvällens fotbollsträning blev jag pinsamt medveten om att jag är långsam, osmidig och oteknisk, och att jag verkligen behöver börja springa! Finns det inte något enklare sätt att bli smal och snygg??

En stund för mig själv!

Just nu känns livet rätt nice! Äldste sonen är på skolan. Yngste sonen ligger ute i vagnen och sover. Mellersta sonen sitter på en gammal granntants altan och dricker saft och håller förmodligen på att prata ihjäl henne men hon försäkrade mig om att "det är så trevligt så att ha en liten person att prata med"... Hon är änka (tror jag) med utflugna barn och verkar ganska ensam, så jag låter honom hållas! :) Hon lovade att skicka hem honom när hon blir less!


Snart över

Snart är penicillinbehandlingen över för den här gången. Det känns farligt nära barnmisshandel att hålla fast en skrikande bebis medans man sakta pyttsar in vidrigt smakande Kåvepenin ner i svalget. Ungen spottar och fräser så jag har garanterat fått i mig lika mycket medicin som honom (bra - då håller jag mig frisk!) så för att han inte ska lyckas spotta ut alltihop måste penicillinet sprutas in vid exakt rätt tillfälle. Det gör att han istället nästan sätter i halsen och blir ännu mer förbannad för det. Sista dosen ikväll! Nästa gång kräver jag droppar istället för mixtur. Eller åtminstone något som smakar godare...

Vad skitskojigt att vi handlat plankor för alla pengar vi äger, för det finns ju just ingenting annat man gärna vill lägga pengar på i trädgården den här tiden. Typ marksten, täckbark, färg till lekstugan, vår-/sommarblommor osv osv. Det får med andra ord vänta.

Nu ska jag iallafall packa in de två yngsta barnen i bilen och åka till Barnens hus och köpa en present till kalaset som äldste sonen ska på imorgon. Och träolja till altanen (dock inte på Barnens hus). Och sen var dagens budget spräckt.

Låt mig få njuta av sommaren

Idag damp H&M´s höstkatalog ner i brevlådan... Jisses, snön har ju knappt försvunnit än! Tvärkollade bara på bebissidorna och hittade några grejer som L ska få inför förskolestarten till hösten.

På tal om förskola så är jag lite förvirrad idag. När lillebror fick antagningsbesked (heter det så? Placeringsbeslut kanske det heter!) till förskolan fick även mellanbrorsan ett brev om att han går upp på heltid igen då lillebror börjar inskolas. Mellanbrodern har två jämngamla kompisar på avdelningen där han går nu, och vi mammor (som samtliga är föräldralediga med småsyskon) har funderat när våra grabbar ska få flytta upp till "storbarnsavdelningen". Idag träffade jag en av mammorna som frågade om S också ska börja på storbarnsavdelningen till hösten, för hennes pojke hade fått plats där. Senare idag träffade jag den andra mamman och berättade vad den första mamman sagt och då visade det sig att båda S´s kompisar har fått plats på storbarnsavdelningen från hösten, medans S tydligen ska gå kvar med typ 15 1-2-åringar...

Vi kan liksom inte hitta någon logik i hur (om?) de tänkt heller eftersom ena kompisen är en månad äldre och den andra är tre månader yngre än S. Den ena kompisens lillebror ska börja inskolning samtidigt som vår "bebis", på samma avdelning som våra grabbar går på nu. Jag måste helt enkelt förhöra personalen imorgon och eventuellt ringa placeringsassistenten och gråta en skvätt för S kommer inte att tycka att det är kul att gå kvar på "bebisavdelningen" när hans två bästa kompisar flyttat upp till de äldre barnen.

Geografi suger

Jag är verkligen ingen klippa inom ämnet geografi, men något jag helt missat är Barnets hav! Sen blir det en syftningsfråga: är det barnet eller havet som är kallt?

Pip och riv

Stackars minstabrorsan som vid ett besök hos tant doktorn konstaterades ha pip i lungorna, riv i halsen och inflammation i öronen. Lösningen är förstås Kåvepenin som smakar rena döden. Varför i hela friden kan inte Kåvepenin tillverkas som suppar?? Någon som vet? Första dosen är iallafall i systemet nu, och tillsammans med Ipren ser han för tillfället hyfsat pigg ut.


Sjuk lillebror

Nu när mellanbrodern börjar bli frisk så är det istället minsta brorsans tur att hosta och ha feber.  Han verkar ha ont i halsen också plus att tand nummer två är på väg upp. Inatt kräktes han upp vällingen så den stod som en fontän där han låg i vår säng... Inte kul att börja bädda rent vid två-snåret på natten. Speciellt inte när de förb*nnade påslakanen inte hade hål där upp i hörnen. Jag stod lääänge innan jag lyckades få på det åt rätt håll. Hur f*n kan man göra påslakan utan hål i hörnen??

Fattiga barn

Storsonen ska få ha myskväll med oss ikväll och se på Humorgalan på 4:an. Jag berättade att den är för att hjälpa de som är fattiga. Han sken upp och utbrast, "man kan se vilka som är fattiga för de hostar mycket och är smutsiga och har trasiga kläder!" Intressant iakttagelse... Jag undrar hur han kom på hostan?

Haha

Mellansonen aka "spelnörden" spelade tv-spel på storebroderns rum så han ramlade ur sängen när han skulle få gubben att gå i sidled! :)

RSS 2.0