Mellansonen filosoferar

Jag borde ha en egen kategori för hans funderingar för det kommer så mycket roligt ur hans mun nuförtiden (+ en hel del fult och tålamodsprövande...). Jag får ta tag i det nån dag när jag har lite att göra.
Idag sa han helt plötsligt: "om en tjej blir kär i en pojke.... då tycket jag att det är äckligt!" Efter en stund fortsatte han: "och om en pojke blir kär i en tjej så är det också äckligt". "Jaha", sa jag, "men om en tjej blir kär i en tjej då?" "Nä, det är inte äckligt" tyckte han, "om en pojke blir kär i en pojke så är inte det heller äckligt". Vad härligt det är med fördomsfria barn. : )

Även familjens minste medlem är mycket tålamodsprövande just nu. Han har börjat klättra och hittas ofta halvvägs uppe på t ex köksbordet. Inget vett har han heller så jag väntar bara på första resan till Akuten för hjärnskakning/fraktur/tandskada...
Ikväll börjar äntligen allvaret i IDOL! Det ska blir spännande att se hur de sköter sig i direktsändning. Självklart hejar (och röstar!) väl alla på ERIKA?! ;)

Bättre sent än aldrig

Efter en sisådär 8-9 år har jag äntligen tagit mig i min vuxna krage och ringt tandläkaren. Eller iallafall ringt för att boka tid. Tyvärr (?) hade de så fullt nu så jag kunde inte få någon tid utan jag blev uppsatt på en väntelista och får en kallelse sen nån gång. Jag funderar på att skaffa sånt där Friskvårdsavtal hos tandvården då man betalar en avgift varje år och blir kallad till regelbundna undersökningar, och då ingår de eventuella åtgärder som behövs i priset. Som en försäkring alltså. Risken är dock ganska stor att min "premie" blir skyhög eftersom jag säkert har ungefär 18 hål, minst två visdomständer som bör dras och säkert ett halvt kilo tandsten... Det skulle vara otroligt bra om jag hann göra en undersökning innan jag fyller 30 för när jag fyllt minskar det allmänna tandvårdsbidraget som man får från Försäkringskassan.

Idag är det skolfotografering för äldste sonen. Får se om han är med på bild den här gången... Förra året vägrade han vara med på de enskilda bilderna så vi fick bara gruppfotot. Jag blev rätt så upprörd när jag fick veta det av HONOM när porträttfotona aldrig dök upp. Ingen från skolan hörde av sig innan. Jag tycker det är skitdålig stil att de låter en (då) 8-åring ta det beslutet och sen inte ens meddelar föräldrarna. Jag fattar om de inte har tid att stå och tjafsa med barnen om de vägrar, eller att föräldrarna inte kan göra något åt saken men jag tycker iallafall att de bör upplysa föräldrarna om det! Jag har pratat med hans fröken nu inför den här fotograferingen så hon vet vad jag tycker.

Fullt ös medvetslös

Ungefär har det varit så att jobba den senaste veckan... Igår jobbade jag mellan 14 och 22.11 och satt på rumpan totalt MAX 3 minuter. Imorgon är jag iaf ledig efter 4 jobbpass. Det ska bli sååå skönt! Jag är helt slut efter att ha jobbat 2 veckor efter 1½ års föräldraledighet! :) När äldste sonen kommer hem från skolan imorgon drar vi till inlandet och firar sambon som fyller 30!

Jag har inhandlat vinterskor till storsonen. I storlek 38, fast de var på gränsen till för små så jag måste byta till ett par 39:or! Helt sanslöst. Jag kan inte tänka mig att han ska få speciellt stora fötter då jag har 37 och hans far 42, så jag skyller på att Viking är små i storleken...

Ikväll har jag varit på Me&I-visning. Jag fick ingen wow-känsla när jag såg kollektionen men NÅNTING måste man ju köpa så det blev en tröja till mig, en till mellansonen och en sån där tunn jacka till äldste sonen. Lillfisen blev utan.

Jisses vad många ungar det verkar vara på jäsning i min gamla hemort. Det är bra! På mitt jobb är det också många som jäser. Det ställer till en del problem eftersom de som är gravida inte kan ta hand om de patienter som får t ex cytostatika. Där går det minsann inte att hålla en graviditet hemlig och ibland känns det som att vissa personer varit gravida i evigheter eftersom vi i vissa fall vetat om det sedan den dagen de testat positivt. :) Trevligt är det iaf med alla tjocka fina magar! Och nä mamma, jag är inte gravid!

RSS 2.0