Istället för vaccin?

S, 3½, sitter och trycker i sig Läkeroltabletter för brinnande livet "för att jag inte ska bli sjuk och få Polio" förklarar han!

Erfarna barnboksläsare kan kanske lista ut att "Totte går till doktorn" läses flitigt här hemma just nu och inspirerat gossen till det "hälsosamma" levernet...

Sömntuta

L somnade gott i vagnen när vi gick till affären så jag körde upp vagnen på altanen för att se om han sov vidare där. Tidigare har han alltid vaknat nästan direkt när vagnen blir stilla men nu sov han drygt 1½ timme där ute! Min plan är att han ska kunna sova utomhus på altanen även när det är vinter och snö men frågan är hur jag ska ta mig dit med vagnen?? Jag kommer att bli tvungen att skotta en väldigt lång gång över hela gräsmattan för att kunna köra vagnen där. Well well, att skotta snö bränner kalorier! ;-)


300 kronor för lite blå färg

Tvingade med stora sonen till frisören igår men hopp om att hon skulle kunna förvandla hans långa, fina hårsvall till något lika fint men betydligt kortare... Sonen var inte alls sugen på att bli av med håret så efter en del kompromissande (där han vann, big time!) slutade frisörbesöket med lite toppning, putsning av luggen och en hel del blå sprayfärg. "Allt" till ett fyndpris av 309 riksdaler...


Bröstmjölk i hjärnan

Hade en diskussion med storsonen imorse om vilken tid han börjar skolan på morgonen:

M: Du har sagt att jag börjar 8.
Jag: Nej, jag har sagt att du börjar 10 över 8.
M: Men du har sagt att jag börjar klockan 8.
Jag: Nej, jag har sagt att du börjar 10 över 8.
M: Men du har sagt att jag börjar klockan 8!
Jag: Isåfall var det förra året när ni började klockan 8 på onsdagar.
M: Nej du har sagt att jag börjar klockan 8 nu!
Jag (med mycket irriterad röst): Men herregud! Nog vet väl jag när du fyller år!!?

Öhhh?? Blev jag så less på hans envishet att jag powernapade stående och drömde att han fyllde år eller vad tänkte jag egentligen på(/med)?

Kladd och klibb

Terapi för en mamma med kladdfobi! Vattenfärger och fingerfärger i en salig röra.Några minuter senare klappade mellansonen sina rödfärgsfyllda händer så det stänkte röd färg överallt. Då var det slut på dagens terapisession och målande.Bebis-L fick också vara med och måla.

Ingen Hästens direkt...... men det hindrade inte S från att lägga sig där och somna en kväll när vi trodde att han låg i sängen och sussade sött. Pappa A blev aningens förvånad när han kom nedför trappan och hittade tröttiskillen så här. Vår gissning är att han skulle klaga på något men somnade "på vägen". :-)

Så ljuvlig så man smälterLille L - knappt 2 månader gammal.

RSS 2.0