S har blivit stor!

Idag tyckte han att det var dags att hänga upp "tuttpåsen" i trädet så fågelbebisarna kunde få dem. Har man tur så byter de ut tuttarna mot en liten present! Det ska bli mycket intressant att se hur det kommer att gå ikväll när han ska sova utan tuttar för första gången...

tuttar

S var på 3-årskontroll i veckan och fick efter mycket om och men en ok-stämpel i rumpan. Det måste vara oerhört svårt att göra en bedömning av talutvecklingen på en 3-åring som bara vägrar göra ett endaste ljud på "befallning". Han ville absolut inte väga eller mäta sig och viskade några enstaka ord till mig när han hoppades att BVC-sköterskan inte hörde. När hon la fram sina fina bilder och frågade om han kände igen någon sak (bl a äpple, mössa, tutte, potta, lastbil) så putade han med underläppen och slängde ner äppelbilden på golvet... När hon frågade om det fanns något man kunde äta svarade han inte. Hon lirkade lite och frågade om man kunde äta den här, och pekade på pottan. "Nä", skrattade S då, "det är ju en potta!" Då fick jag tårar i ögonen. : ) Sen släppte det lite och han svarade villigt (?) på de flesta frågor. Efter en hel massa trixande och mutande gick han även med på att väga och mäta sig. 13,2 kg och 92,5 cm blev resultatet!

krokusar2

Vårutmaning

Här kommer tre vårbilder tagna under de senaste dagarna:

Som han längtat! Nu äntligen har sandlådan töat fram. På med galonisarna! Sedan bilden togs har även resten av snön som syns försvunnit.

sandladelek

Premiärgrillning på altanen!

grillat

Min lilla krokushörna. : )

krokusar

Sam 3 år!

samliten

Här var han 2 dagar gammal och inte alls kaxig...

Heja Björklöven!

S hittar en låda med ytterkläder och börjar genast klä sig fint... Mössa under solhatten, Björklövenhalsduk, vantar och gummistövlar. Kan man bli snyggare??

byggaresam

Igår (söndag) lyckades trappan brotta omkull S så han slog upp ett riktigt fint jack i hakan. Lite tejp och ett tjusigt bandage på, sen var det full fart igen.

hakbandage

För precis en vecka sedan...

... höll några yrvakna små snödroppar på att leta sig upp till solen:

snodroppar

Nu ligger de begravda under en decimeter snö. : ( Jag hoppas att de inte dött där under.

M lånar min kamera och fotar sin älskade *hrm* lillebror. Ser ni den intet ont anande valrossen i bakgrunden?? ; )

samomage

RSS 2.0