1:a advent



Lite morgonmys här i sjukstugan. Älskar Cultljusstaken som jag gjort julfin. Skulle gärna haft massvis av saker från Cult men de kostar ju en del och oftast prioriteras annat före...
 
L hostar och rosslar fortfarande men sover iaf bättre, tack och lov. För mellankillen är det fortfarande lite feber, hosta, snor och rinnande öga och storkillen får vara hemma från skolan imorgon om det var någon magsjukesläng han hade.

Storkillen hade förresten haft en brandman på beök i klassen tidigare i veckan. Han informerade om riskerna med levande ljus och berättade hur viktigt det är med brandvarnare osv osv. En del av veckans läxa var att tillsammans med föräldrarna bl a kolla att brandvarnaren fungerade. Väldigt bra tycker jag! Lite komiskt var att när han kom hem från skolan den dagen så skrämde jag skiten ur alla ungar när jag testade brandvarnaren, och sen såg jag att han hade just det i läxa. :)

Äldste brodern

Hittade några blandade bilder på M också! Tippar på att han är i L´s ålder på första bilden:






Några bilder på bebis-S

Här var S drygt 4 månader, alltså nästan lika gammal som L är nu. S var lite tjockare och lite ljusare och jag tycker faktiskt inte att de är speciellt lika här.


L myser i rallyoverallen



Det här fotot togs i torsdagskväll, då han tjurat mest hela dagen och sovit jättedåligt. Jag tycker han ser oförskämt pigg ut. Annat var det med hans mamma...

(Ursäkta alla röda ögon men jag har inget bra bildbehandlingprogram.)


Måste visa en bild från... nån dag sedan (också i torsdags kanske?), då det vräkte ner snö ett tag. Svårt att fånga på bild genom ett fönster men det var riktiga lapphandskar!!


Och vad ser jag nu...

... om inte ett kladdigt öga hos mellansonen...

Jippie! Ögoninflammation som är så kul... Speciellt när man använder linser.

Och så lite räserbajs på det!

Sitter och slår in ett paket som största sonen ska ha med på kalas idag kl 13 när han kläcker ur sig att han haft 4 episoder av räserbajs sedan morgonen... Fram med handspriten och ringer kalasmamman och berättar att han inte kommer.

Tack och lov så har L sovit hyggligt bra och verkar vara på bättringsvägen. Just nu ligger han och brottas med en spelande nalle (tack Frida för den!). Även mellankillen verkar piggare idag och har inte klagat på ont i örat alls sedan inatt.

Vi (läs: jag) har lyckats få upp adventssljusstakar och stjärnor i fönstren. Måste nog fynda en massa pynt nu när de börjar rea ut det för fasen vad lite vettiga advents-/julgrejer vi har.

AaaaahAaaahAaaahAaaah....

Nu blir jag snart galen, häller i mig en flaska glögg och springer naken runt kvarteret så jag får sova på en galonklädd polismadrass en natt!

Förra helgen hade mellankillen en hemsk hosta men ingen feber. I tisdags var det stackars lille L´s tur att hosta och snora. Jag har "sovit" sittande nu tre nätter i rad med honom liggande på min mage. Han har vaknat varje halvtimme och gråtit men somnar om efter en stund när jag flyttat runt honom lite och ändrat ställning på oss. Jag har buffat honom på rumpan så jag har träningsvärk i armarna. Sängen ser ut som ett sjöslag på morgonen med massvis av kuddar huller om buller, lakanet ihopkorvat längst ner i fotänden och täcket på sniskan.

Igår fick han feber och var så hes att han varken kunde prata eller gråta. Tårarna rann på honom men de enda ljud han kunde åstadkomma var små väsljud. Idag är han inte lika hes så idag har han låtit precis som rubriken: aaahhhh aaahhhh aaah aaaah aaaaah aaaah osv osv. En lååååååång ynklig klagosång... Just nu är han sååå trött men vägrar sova.

För några timmar sedan kom återigen mellankillen, rödrosig och lite varm och säger att han har ont i örat...

En månad till julafton!

Överlycklig 3-åring hittade vinterns första snöhög på väg till affären imorse!



På altanen har vi en vedeldad badtunna...



Eller så är det kanske en kvarglömd (?) översnöad, simpel plastbassäng. Som för övrigt frysit fast och gick sönder när jag skulle ta bort den. Botten sitter fortfarande fast på altanen...


L med sin pussvänliga sjöhäst:


Den som inga byxor har...

....den får gå med rumpan bar!

Ikväll när jag nattade L, spräckte jag mina prassliga LOGG-byxor som jag bodde i under graviditeten. Rejält! Nu har jag bara två par byxor som jag kan ha...

Betyder det att det är dags att gå ner gravidkilona??

Hela familjen runt bordet

En bild från förra helgen när vi åt tacos. Stackars L brukar ligga på en filt på golvet eller sitta i babysittern medans vi äter men jag tyckte så synd om honom så jag hängde fast resestolen så han kunde sitta med oss vid bordet. Det var mycket uppskattat! :) Nu i veckan hämtade jag hem en Tripp Trapp-stol som vi köpt på Blocket så nu har han en alldeles egen plats vid bordet.




Mamma!

Nu behöver du inte ha dåligt samvete för att er dator sabbade min chans till Traderafynd! ;)



Man kan nästan ana att jag gillar stjärnor...

Shopping-abstinens

Jag hade planerat den här dagen så bra. M skulle se på film på fritids och därmed vara där lite längre än vanligt idag. Jag, S och L skulle bege oss ner på stan, shoppa lite "tag 3 betala för 2"-barnkläder på Lindex, kanske köpa nåt fint på Lilla Mirakel som firar 3 år och nyligen blivit utnämnda till årets barnbutik och därför har 20 % rabatt på alla barnkläder, och slutligen fika med de gamla AFF-mammorna och deras barn. Nu blev det inte riktigt så... S hostade igår så att han kräktes medans vi åt middag och fortsätter hosta lika illa idag. Dagens shopping fick utföras på Apoteket istället.



Hostmedicin, nässpray och reflex - visst borde man överleva hösten då? Som plåster på såren fick jag iallafall hämta ut ett paket från Me&I med en molnbody till L och sköldiskallingar till S. :) Imorgon kräver jag att få åka ner på stan en sväng och göra av med lite pengar. Jag måste!

Lammskinn - ja tack!



Besök bloggen Livet på landet i Drefseryd där kan du vinna ett mjukt, härligt lammskinn från gårdsbutiken i Drefseryd.

Mer tävling!



Såg dessa snygga kakburkar i ett utskick från DUKA tidigare i veckan och såg nu att fru Sätterlund lottar ut ett set i sin blogg!! Älskar Karin Mannerståls grejer och skulle mer än gärna vinna burkarna!

Jag tävlar!



Lugna hörnan lottar ut en julig ljusstake från underbara Cult design! Självklart vill jag vinna den!

Klart jag vill vinna en julstrumpa!



I bloggen "I mitt vita hus" kan man vinna en julstrumpa med valfri bokstav. Jag vill vinna en strumpa med ett S till mellansonen!

En loska till forskningen

Idag har jag och L varit på tandläkarhögskolan och donerat ett lass saliv till en studie. Kändes lite mysko att sitta och tugga på en paraffinklump och spotta i ett provrör. Eller att få sugkoppar fastmonterade i kinderna samtidigt som jag käkade sura tabletter... L flinade glatt hela tiden medans tandläkaren (?) sörplade med ett litet rör i hans mun. Som tack för bidraget fick han en tandborste! :)

L har för övrig de senaste dagarna lärt sig att han kan låta. HÖGT. Och att skratta högt, och att grabba tag i snoppen och draaaa, och att sträcka sig efter saker. Snart tar han körkort och flyttar hemifrån!

End of story

"Snipp snapp snopp, så var sagan k*k", brukar tidigare nämnd mellanson säga när vi läst färdigt kvällssagan...

En salig blandning

Mellansonen startar DVD:n och ropar "Mupparnas julsaga, Mupparnas julsaga"!

"Det där är inte Mupparnas julsaga", säger jag. "Det där är Rödluvan":

"Mupparnas Rödluva?", undrar han...

Jag vill vinna en elefant!



Hittade en tävling hos Solig där man kan vinna en av dessa söta elefanter! Jag vill förstås vinna den gröna med löv på!

RSS 2.0