Bumbo på olika sätt

Lillfisen börjar vara tillräckligt stor för att sitta i Bumbon men än så länge ser det ut som att han håller på att försvinna i den.



Det håller visst mellanfisen också på att göra! Här har Bumbon förvandlats till en riddarhjälm.


Jobbar hårt

S har väldigt livlig fantasi och just nu är han helt insnöad på att "jobba". Han pratar ofta om sitt jobb och sitt gamla jobb och har han gjort illa sig så kan man vara säker på att det hände på hans jobb. När han jobbar är det viktigt att ha på sig jobbglasögonen så att han ser bra!



Här är det kväll och han äter förstås jobbvälling!


Bus eller godis?

Hu, det är nästan så jag blir mörkrädd! Enligt det minsta spöket är de utklädda till "halloweener"!




Kanske aningens mindre läskig...


Bajs och nys

Stora sonen filosoferar:

"Tänk om man kunde byta kropp med någon! Kungen skulle nog inte bli glad om någon bytte kropp med honom. Och tänk om man var på Barnens hus och hade köpt det bästa spelet (Xbox) och så bytte någon till min kropp. Då skulle jag bajsa på mig och inte vilja leva längre!"



Mellansonen har svar på tal när han nyser rakt ner i maten:

Jag: "Du måste vända dig bort när du ska nysa!"
S: "Jag tänkte, men nysen hann före!"


SuperLeo

Den här pyjamasen fick Leo i present när han föddes. Jag kände att Superman-tryck inte riktigt var min grej så jag tvättade den, la den åt sidan och tänkte inte mer på den. Leo har hittills sovit i bara blöja på natten men nu tyckte jag att det var dags för pyjamas. Hittade Supermanpyjamasen och insåg att den ju till och med har "mantel/cape"! Då blev den genast lite roligare! :D

Här är SuperLeo ute och flyger:



Även en Superman kan bli supertrött:


Fågelholk

Ligga på mage är inte kul! Nu har han fattat galoppen med att vända sig till rygg igen så nu ligger han på mage ungefär en halv sekund innan han vänder sig till rygg istället.


Höstig utflykt

Nu är det bäst att passa på att njuta av de sista (?) vackra höstdagarna innan allt blir grått och regnigt och trist. Vi packade ryggsäckarna fulla med hallonmuffins och varm choklad och begav oss till vattentornet.



Storkillarna utforskar området:



M hittade en stubbe som han absolut var tvungen att fota och S ramlade minst 4 gånger på den korta vägen till M.

Leo har det bra i vagnen:



Jag försökte fota mig själv också men hur jag än gjorde så såg jag konstig ut. Förstår inte hur det kan komma sig...

Sömnsyndromet slår till igen

Även idag drabbades han av det akuta sömnsyndromet. Efter att ha smaskat i sig ett gäng äppelbåtar till mellis somnade han sött, sittande på stolen och med huvudet på bordet...


By the way

Leo vägde 5610 g och var 60 cm lång på "3-månaderskontrollen" i fredags. Han ligger alltså mittemellan de andra grabbarna precis som jag trodde. Blev förvånad över att det skiljer så lite mellan honom och S, eftersom S faktiskt föddes 6 veckor för tidigt! Det blir ännu mer spännande att se hur han ligger till vid nästa vägning! Han fick en vaccinationsspruta i varje ben och skrek i högan sky men som tur var gick det över snabbt. Helgen fixade han också utan större bekymmer. Jag var lite orolig att han skulle få feber men det fick han inte. Det fick däremot S.

Tröttsam

I min ursprungliga familj är alla vi kvinnliga medlemmar (åtminstone tre fjärdedelar) drabbade av något mystiskt, ej namngivet syndrom som gör att vi kan somna var som helst, när som helst och hur som helst. Detta verkar S ha ärvt...

S och Leo på ett fårskinn på hallgolvet:


Posh-mamman och pojkarna

Så här ser det ut när jag och mina tre väldresserad pojkar "gör stan"!



OBS! Det är inte vi på bilden. Det var ett skämt om någon mot förmodan inte förstod det. ; )

Grattis "Jejjo"!

Idag fyller vår L 3 månader!

Egentligen borde jag inte skriva det här för då ändras väl allt, men han är så otroligt lättsam (för det mesta).Igår hängde han med vid läggningen av de andra kidsen. Käkade strax före kl 21 och sen la jag honom i sängen. Han somnade själv direkt utan gnäll, vaknade och åt 5.45 imorse, somnade sedan om igen och vaknade nu kl 9! Jag har hört så mycket om de magiska 3 månaderna - då börjar man gå ner i vikt av amningen (JA TACK!!), bebisen sover bättre på nätterna och är vaken mer på dagarna. Jag är lite nervös att allt ska ändras och bli sämre nu när vi haft det så enkelt hittills...

De andra ungarna han däremot slåss så S fick en fläskläpp trots att de bara var vakna tillsammans i 45 minuter innan största brorsan gick till skolan... Kan man boka en helvecka på Yasuragi spa? Isåfall önskar jag mig det i julklapp. Eller helst redan i namnsdagspresent. ; ) Och obegränsat med behandlingar!

Planerna för dagen är att eventuellt städa bort trädgårdsskräpet som ligger på tomten och gå till Apoteket och köpa Alvedonsuppar till L. Det är dags för första vaccinationen på fredag så det kan vara smart att ha hemma både som smärtstillande och om han får feber av vaccinet. Det ska bli spännande att se vad han väger då. Vid 3 månaders ålder var M 62 cm lång och vägde 6430 g. S var 58 cm lång och vägde 5450 g. Min gissning är att L hamnar nånstans där mittemellan!

Håll i hatten!

Här stormar det! Blåsigt och regnigt.



S tog en powernap efter att ha "jobbat" hela dagen (fråga mig inte vad han jobbat med). Han skulle absolut ha tjocksockarna på "så det inte blir så halkigt". (What?) Schysst sovstil har han iallafall...



Igår bakade vi naturligtvis bullar men det blev bara en plåt med kanelbullar och resten med vanilj i. Har aldrig misslyckats så enormt med bullbakningen tidigare. De två första plåtarna blev riktiga fulbullar! Här visar jag alltså bara en närbild på några av de hyfsade bullarna. : )


Träsktroll

Pappa A tycker att L ser ut som en av Shreks bebisar (åtminstone bakifrån)! Ni får hålla tillgodo med foton framifrån idag så återkommer jag med bakifrån-bilder senare. : )

L som "fyller" 3 månader på måndag:



Shrekbebis:


Regn, mys och kräk.

Här hostas och snörvlas det i kör. Pappa A har dragits med en envis förkylning i närmare 2 veckor nu och bestämde sig igårkväll för att ta ett snack med självaste mr. Jack Daniels. Om det hade någon effekt på förkylningen vet jag inte, däremot gav det en schysst whiskyröst. På dagis går det magsjuka så jag hoppas innerligt att vi slipper det. Whisky kanske har bättre effekt på magsjuka än på förkylningar?

Tidigt imorse satt jag i sängen och lyssnade på hur regnet smattade mot fönstret medans L smaskade tidig frukost. Efter en stund somnar han sött i min famn och några sekunder senare lägger han av en fontänkräkning som skulle gjort Exorcisten grön av avundsjuka! Där fick jag för att jag bytte sängkläder igår...

Så här trist såg det ut på vår altan imorse:



Då drog jag på mig koftan (som har taggar enligt S) och tjocksockarna och hällde upp té i min nya, underbara mugg!


Invasion och höstbukett

Varför måste alla leksaker förflytta sig från det välorganiserade barnrummet (man kan väl få drömma?) och uppför trappan för att slutligen totalt invardera stackars L´s lekfilt? Inte många bebisleksaker där bland alla polisbilar, traktorer och brandbilar.



Efter dagis gick jag och S ut på lövjakt för ett enkelt pyssel helt i min smak. S hade däremot inte tid att pyssla. Han var för upptagen med att frakta bilar uppför trappan... : )


Orkidé

Vad är motsatsen till gröna fingrar? Röda fingrar? Typ som trafikljus - STOPP, du får absolut inte handskas med växter för det innebär livsfara för de stackars plantorna!

Jag har lyckats hålla 2 stycken orkidéer levande ganska länge men nu har blommorna gett upp och stänglarna håller på att torka ihop. Jag har väntat och väntat att blomstängeln på den ena orkidén ska torka helt så jag kan klippa bort den men plötsligt en dag så började den istället att skicka ut ett sidoskott med blomknoppar på! Är det ett normalt beteende av en orkidé och kan jag klippa bort det torkade ändå??


Transformera!

Förra veckan passade vi på att njuta av det vackra höstvädret och gjorde lite höstfint på tomten. Vi (mest jag) flyttade hela rabarberplantan lite längre in på tomten och det var inte det lättaste! Den måste ha vägt ett ton MINST, och jag tror det tog en timme innan jag lyckats flytta den till sin nya plats (ungefär en halvmeter från den gamla platsen...).

Sedan gjorde vi om potatislandet till jordgubbsland och S var mycket besviken dagen efter när det inte vuxit upp några jorgubbar.

S jobbar i sandlådan, L sover i vagnen...



... och "vår" igelkott sover i rabatten.


RSS 2.0