Premiär

Hoppsan, nu har visst L premiärätit sin första fasta föda! En bit röd papperspåse från Karamellkungen...

S filosoferar igen

"När L är lika stor som M och S, då vill han också ha lördagsgodis... om han är snäll. Om han är dum får han inget. Jag tror att L kommer att säga förlåt!" (Han tar liksom för givet att L kommer att vara dum, eller?)

Vilohem

Ja, imorgon åker jag och alla barnen till mina föräldrar för att fira jul (sambon kommer på tisdag när han jobbat färdigt). Där förväntar jag mig hotellfrukost, sovmorgon och barnvakter. Eller nä, kanske inte... Men det kunde iallafall vara trevligt om någon över 10 ville äta frukost med mig. Iallafall NÅGON av dagarna... :)

Minsta monstret har sovit rätt så bra de senaste två nätterna! *peppar peppar* Kanske var det hoten om att säga upp mig från moderskapet som gjorde susen. Nu hoppas jag att det håller i sig annars vette tusan hur vi gör medans vi är bortresta. Bäddar i garaget kanske, där vi stör minst.

Storkillen har klarat mattemålet så han behövde inte ta hem matteboken över lovet! Gissa hur stolt han är över det?! :)

Mina häftiga vinterskor kom rekordsnabbt, två dagar efter beställningen, och de passade faktiskt bra! Jag har inte använt dem ute ännu men himlars vad de kommer att klättra bra i snöhögarna!

En vecka till julafton

Idag har jag slagit in de sista julklapparna. Jag hoppas att jag inte glömt fixa julklapp till någon... Jag har även gjort ett riktigt fynd! Ett par Viking-skor/stövlar som jag suktat efter ett tag men inte hittat nånstans här i stan. De fanns däremot på en barnsko-sajt (på nätet alltså), nedsatta till halva priset!! Det fanns bara två storlekar kvar så det blev en liten chansning, men jag hoppas att jag kan ha dem. Får ha några lager tjocksockar om de är för stora. :)

Lille L var på 5½-månadsbesiktning på BVC  igår. Inga anmärkningar men vaccinationerna blev uppskjutna till efter nyår eftersom han nyligen haft feber och är förkyld. De senaste nätterna har varit riktigt vidriga. Täppt näsa och tuttberoende är ingen bra kombo. Natten till tisdag sov varken han eller jag speciellt många minuter. Förra natten var betydligt bättre så nu hoppas jag att det är slut på skriknätter!

Utvecklingssamtal med S´s fröken på dagis förskolan idag. Inga anmärkningar där heller. Han sköter sig (bättre där än hemma tydligen).

Största storebror har tagit hem matteboken varje dag för att komma ikapp inför jullovet. Det är så kul att se hur lätt det går att räkna nu jämfört med för ett år sedan. Då låg han på golvet och grät i minst en halvtimme varje gång han hade matteläxa. Nu gråter han bara en skvätt när han måste räkna minus! :)

Såg dokumentären på 5:an tidigare ikväll om "den gravide mannen". Jag måste erkänna att hela grejen känns lite märklig men jag tycker synd om dem som måste stå ut med så mycket skitsnack och smutskastning från omvärlden. De får hotsamtal och människor (bara män!) spelar in sjuka filmer där de gör narr av dem eller spyr ut sitt hat mot dem. Varför ödsla så mycket energi på att reta upp sig över oskyldiga människors val i livet? Så tragiskt.

S skriver inköpslista:

md öööööööööööööööööööööååååååååå88888877775555555554444444433333
333333322222222fffffffffffff777777777777777uuuuuuuu77777777ooooffffffffmmm
mmmmmmmmmmmmmmhhhhhhhhhhxxccccccccccccceeeeesssssssssssssss
ssssssvvvvvbbbbbbbbbbb88888888888888888

(Här har han skrivit att vi ska köpa röd mjölk och grön mjölk och gul mjölk, kött, välling, flingor och köttfilé)

Farbror L

På något vis lyckades han rulla så han drog filten ÖVER sig.
Vilken lycka!


Mellankillens högsta önskan var en rosa tandborste med ben, så igår fick han en sån. Han tjöt av glädje och ville borsta tänderna på direkten! :)


Pepparkaksbak

Jag beställde en massa roliga pepparkaksfomar som vi provbakade med tidigare i veckan:
Premiärbilden

Första bilden med nya kameran:Tanken var att det skulle bli en fin bild på mig och mellansonen men vi var visst för stora...

God jul till mig!

Min gamla kamera börjar ge upp så idag impulsköpte investerade jag i en ny kamera! Tycker det verkar vara inne att köpa stora digitala systemkameror så jag verkar gå mot strömmen. :)

Den gamla kameran är för klumpig för att ta med när man går ut. Jag vill ha en liten, smidig kamera som jag kan stoppa ner i fickan när vi går till pulkbacken och som knäpper hyfsat schyssta kort. Jag har inte hunnit kollat igenom alla funktioner men hittills är jag väldigt nöjd! Sen är den ju väldigt snygg också! :)


Sushi för nybörjare

Storsonen har tjatat i veckor om att han vill äta sushi nån gång så idag köpte jag några bitar till honom. Han pillade bort ungefär allting utom riset och erkände att det var kanske inte så gott som han trott. Jag har aldrig heller ätit sushi så jag var tvungen att smaka och konstaterade att sushi är inget för mig. Den enda råa fisk jag stoppar i mig är gravad lax. Allt annat smakar sjöbotten. Sushin fick bli råttmat:


FörbandslådaMaria har en tävling i sin blogg där man kan vinna den här snygga förbandslådan! Jag har tittat på liknande lådor i många år men alltid varit för snål för att köpa en. Därför hoppas jag förstås att jag vinner den här! :)

Stjärnprydd julegrisI bloggen sextiotalsvillan lottas den här julgrisen ut. Den kommer från vinklar & vrår och skulle mer än gärna få flytta in till mig!

Syskonkärlek

Största brodern till minsta brodern: "Du är viktigare för mig än tacos"! (Eh...oookeeejjj??)

Nästa bebis...

S filosoferar...

"Nästa gång vi får en bebis..." (what?) "...då ska den heta Olle..." (jaha, en fjärde pojke??) "...och då ska L sova i min säng så kan bebisen sova med dig mamma." (mmm, syskonkärlek *s*) ♥

Saffran och vattenfärg

Jag och mellansonen bakade lussebullar igår. Både traditionella lussekatter (men självklart utan russin) och bullvarianten med mandelmassa i. När man bakar med en 3-åring blir det inte alltid som man tänkt sig men huvudsaken är väl att man har kul, eller hur det nu var... Vimsmamman hade förstås inte köpt några BULLformar utan fick använda BAKformar istället, som är mycket mindre, vilket gjorde att bullarna inte blev så fina som de borde blivit. *s* Sista plåten blev dessutom nästan lite bränd... Sonen tyckte det var kul att baka i ungefär 10 minuter, sen ville han måla med vattenfärg istället.

Nästa gång jag bakar lussebullar och målar med vattenfärg ska jag inte ha kritvit klänning på mig. *påminnelse till mig själv*

Igår visade det sig att han fortfarande (?) har lite feber och dessutom har ögoninflammationen, hostan och snorigheten blivit sämre igen så han är hemma från dagis idag. Varannan minut piper han: -det kliiiiiar i ögonen!!! 

God Jul-skyltEftersom vi (läs: jag) lider av svår julpyntsbrist så skulle det inte sitta fel att vinna en sån här skylt som Marit lottar ut!

RSS 2.0