En helt vanlig dag

L börjar kunna förflytta sig rätt långt nu (baklänges såklart) men tyvärr så hamnar han sällan där han tänkt sig.



Varför köpa ny bilbarnstol när man kan sitta i babyskyddet fast man nästan är 4 år??



L är hedersgäst på S´s restaurang och serveras selleri eller vad det nu föreställer. Han är inte så kräsen utan gapar snällt!



Nu går det riktigt bra med maten! Han tjorvade så mycket med amningen och vägrade äta osv, så jag körde på med "vanlig" mat istället och det verkar funka. Helt plötsligt en dag så kom han på hur man skulle hantera maten för att den skulle hamna i magen istället för att rinna ut ur munnen (så gör han fortfarande med vattnet). Nu äter han matpuré till lunch, frukt eller liknande till mellis, mat igen till middag och gröt innan läggdags. Fortfarande amning under natten och på morgonen men bara han går med på att äta välling så går jag hemskt gärna över till det.

Igår fick vi en hel kartong med färdig bebisgröt i portionstetror från Buzzador (klicka på länken om du vill registrera dig)! Himla bra. De ska delas ut till L´s jämnåriga vänner för utvärdering! :) Av L får de iaf klart godkänt!

Leo + Leo = sant?

I söndags åkte hela familjen till Leo´s lekland. Vi var inte ensamma om den briljanta idén kan jag ju säga. En söndag när majoriteten av alla familjer just fått både barnbidrag OCH lön är det sällan folktomt på ett sånt ställe...

Papp, Tripp och Trapp rejsade i klätterställningen medans Trull sussade i vagnen.


Idolfoto! Leo och Leo:

Åh herregud

Har precis sett Lets dance och vissa av "dansarna" är rent pinsamma att titta på. Typ Kitty, Hasse, George och Elisabeth.
Morgan, Nicklas, Laila och Magdalena försöker iallafall och är riktigt duktiga. Att se Magnus trippa omkring känns bara väldigt underligt.

Helt sanslöst tragiskt det som hänt på förskolan i Belgien idag. Små små bebisar... Usch, vill inte ens tänka på det! Storkillen ville nyss att någon skulle titta under hans säng för han hade fått för sig att det låg någon där. Jag vågade inte så hans pappa fick göra det. Tur att han var hemma! :) 

Kaviar och kolhydrater

Jag har skött mig riktigt bra i nästan en hel vecka (wow, va?! *s*) och ätit hyfsat GI-rätt men igår blev det grav kolhydratfrossa. Briemacka och en bit kladdkaka till lunch och kinamat och lite prinsesstårta till middag. Man fyller dock bara år en gång om året så visst är det väl ok att balla ur på sin födelsedag? :) Tyvärr höll urballandet i sig även idag, eller vad sägs om en "burk" Ben & Jerry´s till lunch? My God, vad det är gott!! Nu blir det iallafall andra bullar. Från och med imorgon är jag back on track igen!

Imorse skulle S till tandhygienisten så vi var tvungna att kliva upp jäääättetidigt. Storkillen skickades till morgonfritids och minsta killen matvägrade (det är nånting han pysslat med de senaste dagarna...) så vi slängde på oss kläderna och travade iväg till bussen. Med viss tvekan gick S med på att visa tänderna för tandhygienisten och den efterföljande tandläkaren, fick godkänt och belönades med en gul tandborste samt en pyttepytteliten grävmaskin. 

"När den rosa tandborsten har gått sönder, då ska jag borsta tänderna med den gula!"

På väg därifrån gick vi till mitt jobb för att försöka tvångsamma den bångstyrige bebisen. Vi fick en enkelsal med fåtölj, tv med Supersnälla silver-Sara och Stål-Henrik och S fick äppeljuice! Trots den utmärkta servicen fortsatte L att matvägra. S hittade en kaviartub i barnstorlek (portionsförpackning) som han absolut skulle ta hem. Väl hemma provsmakade han och konstaterade att kaviar är äckligt!

Inget ont om distriktssköterskor...

... men vissa saker kan de ingenting alls om!

Jag har ända sen augusti dragits med någon märklig hudåkomma på min ena tumme som gör att blåsor, hudömsning, köttsår (ja, visst låter det nice!?) och till sist självsprickor rullar på i cykler. Hela tiden. Det ena "skovet" hinner knappt läka ut innan det börjar om med ett nytt med nya blåsor. Igår startade det igen för 5:e gången så då ringde jag vårdcentralen för att få en läkartid. Gissar att jag behöver en remiss till en hudläkare. Jag bad uttryckligen om att få komma till en läkare men telefontanten tyckte att jag skulle börja med att träffa en distriktssköterska. Idag gick jag dit, träffade distriktssköterskan, förklarade hela förloppet och visade min tumme som nu har 30-40 små blåsor (om någon dag kommer det att vara över 100 stycken). Hon såg ut som ett frågetecken och bokade in mig på ett läkarbesök nästa vecka... 100 kronor i sjön alltså. När det är dags för läkarbesöket kommer förmodligen blåsorna att vara borta och tummen kommer att vara ett enda stort sår istället. Så här kan jag inte ha det. Inte nog med att det gör ont som f*n med såren och sprickorna - när jag börjar jobba kommer jag att avlida om jag ska hälla handsprit i de såren runt 200 gånger varje dag...

-21 grader imorse. Babyvakten har lagt av i kylan så nu måste jag gå och se om L har det bra ute i vagnen. :)

Ett blir två

Igår kväll satt jag uppe länge och ritade förslag på hur vi ska kunna dela av datarummet till två mindre rum så L kan få ett eget rum snart. Jag har två förslag på delning så nu måste vi komma överens om vad som blir bäst, och gärna kolla med någon som kan det byggnadstekniska. Det är ju en sak att det ser bra ut på pappet - men funkar det i praktiken??

En sån här personlig tavla lottas ut hos Peppar & Vanilj och den skulle gärna få pryda L´s kommande rum! :)


Ok - ett gäng bilder:

Leo som tomte på julaftons morgon:



Har börjat suga in underläppen och ser ut som en söt gammal gubbe (kräkhandduken är en ständig följeslagare...):



Vi hyrde en miniskoter under nyår. M & S kör (M är egentligen för stor med S ville inte köra ensam):



M, S och deras två kusiner åkte hundspann (i 19 minusgrader) precis innan vi packade in oss i bilen och åkte hem till stan igen efter nyår:



L fyller ett halvt år (även här är kräkhandduken med på ett hörn):



L spinner vidare på mellanbrorsans spår:



Här skulle det kunna vara riktigt fint men det är det inte. :) Tyckte bara att det sammanfattade "nuet" så bra! Pärlplattor, reafynd, julklappsljusstake, en kräkhandduk, broschyr från optiker (jag måste ut med ca 4000,- nu för nya linser + glasögon... Visst vet alla att jag fyller år snart?!), lååång tomte som ska plockas bort imorgon och ett foto på MIG! :) Har inte bestämt var jag ska hänga det.


Morfar - du är utmanad!

S tycker att farfar måste komma och hjälpa oss att bygga ett bebisrum.
"Morfar kanske också måste komma och hjälpa till", säger jag.
"Nä, han kan inte. Han kan bara köra brandbil!" svarar S.

Sååå, upp till bevis! För mig passar det när som helst. Jag har inga planer för nästa helg! Har du jour då så tar vi det helgen efter det! :D

Oh my godness...

Nu förstår jag varför jag alltid föredragit att mina barn ätit välling istället för gröt! Ungen (L) hade mer gröt i näsan än i munnen efter kvällens äta-gröt-träning. Kladd, kladd och mer kladd. Den här fasen med smakportioner och äta-samtidigt-som-man-har-händerna-i-munnen-och-sen-kladda-maten-i-håret,-på-kläderna-och-på-mamma gillar jag INTE. Tjejen med kladdfobi, ni vet... Givetvis lär sig bebisen "prutta" med munnen ungefär exakt samtidigt som han får sin första sked flytande potatis. Kan man inte få amma de första sex månaderna och sen går man direkt på tacosen som övriga familjen äter? *fortsätter drömma*

Nästa kladdämne är detta evinnerliga kräkande. Jag skojar inte om jag säger att han (fortfarande L) kräkts stora eller små skvättar säkert 15 gånger sedan han åt för två timmar sedan. Och så ser våra dagar ut. Varje dag. Ser fram emot en kräkfri dag så småningom! :)

Jul, nyår, halvårskalas osv

Ja, det var länge sen det uppdaterades här. Vi var bortresta två veckor över jul och nyår och hade det bra. Aningens stökigt på kvällarna när de två äldsta monstren skulle sova men det funkade ändå relativt bra. Otroligt skönt att vara hemma ändå! L har fyllt ett halvt år och vi andra firade med en fryst schwartzwaldtårta. L fick titta på. :)

Bilder kommer eventuellt senare, när jag orkat ladda över dem från kameran.

L har för övrigt utökat ätandet (från rött papper) till lite gröt och potatis. Han har inte riktigt koll på tekniken ännu men han är på god väg. Även välling har provats och den första kvällen sög han direkt i sig 50 ml (dvs hela portionen), troligtvis av ren chock. Följande kvällar har det varit tvärnit. Han har fått en jättefin rosa flaska men han skriker i princip så fort han ser flaskan och vägrar äta vällingen, så vi ligger lågt på den fronten ett tag.

Virus

Här har familjens tre minsta drabbats av ett väldigt elakt virus. Det stora gnällviruset har slagit klorna i dem allihop. Jag har ingen aning om var det kom ifrån (jo bebis-L har fått sprutor och är säkert extra gnällig pga det), hur länge det sitter i eller vad jag kan göra för att lindra det. Jag kör på det gamla traditionella: hot och mutor, men det går väl så där... Idag har vi lagt pärlplattor, varit ute och lekt i snön, handlat lördagsgodis, bakat kakor, ätit kakor, sett på film, byggt kojor av filtar och kuddar osv osv... likt förbaskat ligger alla tre utspridda på vardagsrumsgolvet och gråter ikapp.

Är det något som får mig att bli skogstokig så är det (o)ljud (gnäll är ett praktexempel på oljud!). Jag brukar få beröm på jobbet för att jag inte har några problem att hantera den hysteri och den stress som ofta råder där men det känns som piece of cake jämfört med ett rum fullt av gnällande barn. Vill du tortera mig till mental härdsmälta - lås in mig på en förskola!

RSS 2.0