Mamma, pappa, barn

S börjar ha en hel del funderingar runt att vara gammal, att dö, flytta hemifrån osv osv. Idag frågade han hur man ser ut när man dör och i samma veva kände han att han höll på att bli gammal... Jag förklarade att det är läääänge tills han blir SÅ gammal. Först ska han bli lika gammal som mamma och pappa, sen som mormor och morfar och sen som gammfarfar! :) Vi började prata om att när han blir lika gammal som mamma och pappa kanske han får egna barn och blir en pappa.

"Men vem ska vara mamma då?" frågade han förstås. "Du får träffa en tjej som du kan bo med och vara kär i (här rynkar han näsan!) som får vara mamma", svarade jag... "Näää, det vill inte jag", säger han och fortsätter: "jag vill att M (storebror) ska vara mamma!"

Ja det vill säääkert M....

(För bara några månader sedan ville S själv vara mamma! Well well, huvudsaken att han är lycklig! *s*)

Jag har också piffat!

Det finns många vita, trista väggplättar i vårt hus. En av dem piffade jag lite snabbt till så här:


Stolt kille

Äldste sonen satt och gjorde sin läxa tidigare ikväll. Han skulle skriva varje ord tre gånger. Helt plötsligt utbrister han: "ÅH, det där var det snyggaste jag har skrivit i heeeela mitt liv!" och fortsätter: "betyder det att jag håller på att lära mig?" "jaaa, kanske det (?)" säger jag. "Åh jag blir så glad så jag nästa börjar gråta" säger han då och skiner som en sol. Haha, tänk att det döljer sig en mjukis bakom den där trotsiga fasaden (det visste jag iofs men det är så härligt när mjukisen kommer fram ibland) . :)


Piffat

Jag och mellankillen har "piffat" hans rum i helgen. Vi skruvade upp två vita tavellister vid sängen och jag sa att där kan vi ju ställa några fina böcker eller tavlor eller leksaker..... en hundradels sekund senare såg det ut så här:

Kanske inte riktigt de saker jag skulle valt men han var väldigt nöjd över sin piffning! :)

Hej hej!

L har äntligen lärt sig att sätta sig upp själv och dessutom vinkar han när man säger Hej! :)


Underbara unge ♥

Riktigt så underbar var han inte imorse runt 4 när han ansåg att det var dags att kliva upp...

Här går det undan! Nu har han lärt sig att sätta sig upp från krypläge, vinkar när man säger "hej" och tittar mot lampan när man säger "lampa" eller "mamma" (?). Han kryper fortfarande endast baklänges och krälar framåt, väldigt målmedveten när han spanat in något intressant.
Tradera är verkligen ett helt fantastiskt ställe! Tidigare idag "vann" jag en vindtät fleecejacka till mellankillen och troligtvis kommer jag att försöka få tag på en likadan till L också. Om en halvtimme går mina egna auktioner ut och de pengarna räcker för att finansiera fleecejackorna, så de blir ju typ gratis! :)

IKEA är också ett fantastiskt ställe men där är det svårare att handla "gratis"! Har vänner som ska dit snart så jag ska skicka en beställning med dem men inser att vi nog måste åka på en egen IKEA-tripp snart. Speciellt eftersom vi planerar att göra iordning L´s rum + ett data-/förrådsrum och kommer att behöva en hel del grejer. Letade för övrigt info om innerdörrar till de rummen och kom fram till att en dörr med karm och andra nödvändiga tillbehör (t ex handtag...) går på minst 1500 riksdaler. Shit, måste leta fram fler saker att sälja på Tradera!

Nu ska jag försöka se slutet på Benjamin Button-filmen (det är tredje kvällen jag kämpar med den nu).

Ära vare Gud i höjden

Nej jag har inte blivit religiös, jag är bara glad att det är sol! :)

Dagens plan var att promenera ner till stan med Stieg Larsson i MP3-spelaren men då vaknade mellankillen med ont i benen så han fick vara hemma från dagis. Det har varit så ofta på sistone så nu tyckte jag att det var dags att kolla upp det. Googlade förstås först och fick träffar på diverse olika mer eller mindre allvarliga tillstånd. Troligtvis är det vanlig hederlig växtvärk men symtomen stämmer inte riktigt.

Hur som helst så ringde jag först tidsbokningen på vårdcentralen. " Vi ringer upp dig kl 8.35" Vänta, vänta till en distriktssköterska ringer. Förklarar problemet varpå hon hänvisar mig till vår BVC-sköterska (som för övrigt var här igår och gjorde BOEL-test på L). Ringer henne och förklarar problemet varpå hon hänvisar till en läkare. :) Ringer läkaren som vill kolla upp lite behandling och ber att få återkomma. Vänta vänta tills han ringer efter en halvtimme med en rekommendation om Selentillskott. Han var också inne på växtvärk trots att symtomen avviker från de klassiska. Vi ska iaf testa i 2-4 veckor och se om det blir bättre.

Jag läste nånstans att man från och med idag skulle kunna se det preliminära skattebeskedet på Skatteverket.se men se det stämde inte. 24/3 öppnar den tjänsten så jag får hålla mig till dess. Däremot så börjar de skicka ut pappersdeklarationerna idag.

Kalas

Idag har äldste sonen varit på kalas. Det var egentligen tänkt att han skulle ha eget kalas idag men då krockade det med det andra kalaset så vi flyttade fram det till imorgon. Imorgon kommer det alltså att välla in tio stycken 8-9-åringar i vårt lilla pyttiga hus.

Det blir spännande att se hur det går den här gången. Vid ett av hans tidigare kalas stod en kille längst upp i trappan och en annan stod längst ner och så spottade de på varandra... Samma killar sköt pärlsocker på varandra och alla andra med sugrören vid fikat och förklarade att det var den äckligaste tårta de någonsin smakat (köpt prinsesstårta)!

Imorgon skippar jag chokladbollar och sugrör och när de fikat färdigt och ska börja härja så smiter jag och de två yngsta grabbarna iväg på ett annat födelsedagskalas så får pappan i huset sköta vildjuren! :)

Minikillen fortsätter med krypträningen. Han krälar framåt och halvkryper baklänges! Får se vilken dag det lossnar så han kommer på hur man kryper framåt också.

Hutlösa priser

Lillkrypets vagn har levt med tre (av fyra) stycken halvtrasiga hjul en längre tid. Igår blev det plötsligt två halvtrasiga och ett jättetrasigt hjul. Eftersom vagnen används en hel del varje dag så var den i ganska akut behov av (minst) ett nytt hjul. Självklart går de inte att köpa styckevis utan jag blev tvungen att köpa ett fyrapack för hutlösa 995 riksdaler! Det känns ju lite surt att köpa nya hjul för mer pengar än vad hela vagnen är värd men vad ska man annars göra? Plocka passande hjul utanför öppna förskolan?? ;)

Hårig fisk?

För några dagar sedan åt vi röding eller öring eller vad det nu var, som barnens farfar fiskat. Mellansonen tittar fascinerat på när jag tar ut plåten ur ugnen och öppnar foliepaketet. När jag lyfter bort en rad smaskigt, rosa fiskkött utbrister han: -"ååååhhh, vad många hårstrån!!" (Han trodde att alla ben var hårstrån!)


TävlarHem och Lycka lottar i samarbete med Dreams of pearls ut en handgjord ring med valfri text. Jag använder sällan ringar/klockor/armband eftersom jag inte får ha sånt på jobbet men nu är jag ju mammaledig så varför inte passa på nu?! Vinner jag en sån här ring så kommer jag definitivt att bära den! :)

Krypet

Nu är det nog inte länge förrän minsta krypet kryper! Han står och gungar och gungar men har inte kommit på att han kan flytta händerna framåt. Flytta dem bakåt går bra och gunga sig framåt funkar, men det slutar oftast med att han faller ner på mage och drar sig fram med armarna istället, eller rullar dit han vill.Monsterkaktusen (typ 1,5 meter hög) är en favorit. Dit förflyttar han sig gärna och kan inte riktigt låta bli att känna på den trots att den sticks! Jag är lite (nja, MYCKET) rädd att han ska lyckas välta den någon dag så vi måste hitta en annan placering för den ganska snart! (Kan man sälja den på Blocket??) ;)Sportlovet har vi tillbringat hos mormor och morfar (och moster som tyvärr inte stod ut mer än några dagar med oss. ;) ) och har haft det bra. L har varit sååå mammaklängig och har kinkat en del med maten. 8-månadersvägningen i måndags visade att han gått upp 140 g senaste månaden och det känns som att det är i minsta laget, men han kanske tar igen det nu framöver. Han ser inte direkt ut att svälta heller. :)

Äldste sonen har fyllt NIO år under veckan så det firade vi förstås med tårta. När det blir mer cykelvänligt väglag ute ska han få en ny cykel i efterskotts-födelsedagspresent. Jag läste precis lite på bankens hemsida om sparande till barnen och det slog mig att om nio år till fyller han 18!! Oh my God!

Mellansonen har funderat en del kring döden de senaste dagarna. Han undrar om jag och pappa kommer att dö före honom och så darrar han lite på underläppen. Jag försöker förklara så gott det går att oftast är det ju så men då kommer han att vara så gammal att han bor i ett eget hus och har en egen familj. Då darrar han ännu mer på underläppen och säger att han inte vill ha någon egen familj - han vill bara bo med mig! Om jag och pappa dör så ska han bo med storebror! :)

RSS 2.0