Volturi-mask?

Har nästan lyssnat färdigt på andra boken i Twilight-serien nu. Som i trans "klickade jag hem" alla fyra delarna från cdon.com. Då har jag något att göra tills 3:an kommer på bio till sommaren! :) Rubriken syftar för övrigt på att jag efter att ha drömt mig bort med Edward och Bella på lunchrasten, gick till en kollega och bad om en Volturimask! Volturi = vampyrfamilj, Venturi = speciell mask för syrgastillförsel.Efter jobbet var jag till hudläkaren för slutavläsningen av pricktestet på ryggen. En rätt kraftig reaktion på nickel och en lite mindre reaktion på diazolidinylurea. Det är ett konserveringsmedel som framför allt finns i t ex hudkrämer och andra kosmetiska produkter. Så nu vet ni det - om ni tänkt skämma bort mig med lyxiga hudkrämer och grejer så se för guds skull till att de inte innehåller diazolidinylurea (eller imidazolidinylurea som är ett liknande ämne)! ;) De går ofta under namnet "Germall" och beskrivs som ett konserveringsmedel som orsakar kontaktdermatit och som frigör formaldehyd som i sin tur är cancerframkallande. Jag tror inte att jag kommer att sörja avhållsamheten, om man säger så...

En månad till julafton!

Balkongen är pyntad med ljusslinga och imorgon (kanske?) ska jag börja adventspynta inomhus. Minsta syrran är här och göder mig med Ben&Jerry´s-glass... Andra syrran fyller år imorgon och fick en grytlapp i present av mig. Jag och minstasyrran var på New Moon på bio i söndags och jag måste erkänna att jag är lite fast. Vi har sett den två gånger nu (nja, ok, jag sov större delen av andra visningen) och jag håller på att lyssna på just "När jag hör din röst" (New Moon) som ljudbok. Man kan ju försöka att inte låtsas om att majoriteten av skådespelarna är födda på 90-talet... Innan filmen visades en trailer för Nya Melrose Place, och "stolgrannarna" sa "Vad är det?" "Ingen aning, nån serie eller nåt kanske?". Då kände jag mig plötsligt väldigt mycket äldre än alla andra i salongen! :)

Snaaart ska jag och en kompis åka till IKEA! Jippie! Förhoppningen är att vi ska komma iväg före jul så nu hoppas jag att vi är lediga samtidigt nån dag så vi kan åka. Tyvärr är inte IKEA-budgeten så stor som jag skulle vilja att den var, men några lampor och annat smått och gott ska jag väl kunna komma hem med!

Fyra av fem

Nu är hela familjen vaccinerad, utom minsta trollet. Jag förstår inte vad det sitter i? Det är godkänt och klart och det rekommenderas att de minsta vaccineras, men ändå kan de inte få fingrarna ur ***** och sätta igång. Nä, 3-5-åringarna först! Vore det inte fenomenalt om föräldrarna som köar för att vaccinera sina förskolebarn fick vaccinera småsyskonen SAMTIDIGT? Nä då ska man dit EN GÅNG TILL. PLUS samma visa igen om tre veckor när de ska få andra dosen! Suck!

Ain´t it sweet

... med en "pre-teen" in tha house! ;)

 

Minstabroren är också väldigt sweet just nu. Han klättrar på allt, upp på köksbordet mm, river ner allt han får tag på, trycker på alla knappar han kommer åt (har sabbat luckan till äldstebrorsans Xbox360 *grr*), skriker och tjurar som en tonåring, skallas, luggas, slåss och bits och kastar grejer omkring sig. Huu! Till och med dagispersonalen har börjat kommentera att han är minst sagt påhittig och att det ständigt händer grejer där han är... Ojojoj, var ska detta sluta?

Jag är lite handikappad idag för jag var nämligen på bio igår och blev så j*vla rädd vid ett tillfälle så jag flög rakt upp i stolen, vilket gjorde att personerna bakom mig började gapskratta, jag sträckte sidfläsket och fick jordens mest jävulska senadrag i baksidan av ena låret. Försök att sträcka ut ett senadrag i en trång biosalong (INTE lätt!)! Idag känns det som att höftkulan halkat snett så jag haltar lite käckt. :)

Såå fina

Här kommer, som utlovat, en bild på mellankillens kissekatt-tofflor! :)


Tredje gossen gillt

Nu är minstingbrorsan dagisfrisk och mellanbrorsan kommer att få vara på dagis imorgon (frisk såklart). Då kommer förstås storebror hem med halsont och feber... Det här verkar bara gå runt runt.

Innan han kom hem var jag och mellansonen ut på en snabb shoppingrunda. Han krävde ramar för att "hamra upp" sina dagisfoton på väggen i sitt rum, så en sväng på Gallerix blev det. Efter det ett snabbt stopp på H&M där jag köpte 4 tröjor till äldstingen som tydligen bara har för små kläder i sin garderob, stackaren! Så snabbt bränner man en tusenlapp...

Mellankillen köpte förresten ett par tofflor som han bara mååååste ha! Han ratade Star Wars-tofflorna, Spiderman-tofflorna och faktiskt även Hello Kitty-tofflorna för ett par vita, fluffiga saker med stora katthuvuden och en rosa rosett på! Bild kommer! :)

Lyxproblem, men uääähhhh *gråt*

Idag kom äntligen småkillarnas dagisfoton!

Dagen de fotades ikläddes de fina nya tröjor och lämnades ungefär 10 minuter innan fotograferingen skulle starta. När de hämtades hade minstingen plaskat i toaletten och hade sin fina tröja i en väl försluten plastpåse men skitsamma, tänkte jag. Huvudsaken att han hann ha den under fotograferingen!

Idag skuttade jag glatt in med posten och rev upp kuverten med foton och höll baske mig på att svimma av chock när jag drog fram L´s foton där han skrattar och är sååå söt... men iklädd en FUL OMBYTESTRÖJA!! På något mystiskt sätt lyckades han alltså plaska toavatten under de minutrar de var tvugna att vänta på sin tur! Jag vet att det är en skitsak att tjura över men jag trodde faktiskt att det var idiotsäkert. Tji fick jag!

Nästa år kanske han inte har samma dragning till toaletter längre (man kan iaf hoppas!) men då kommer jag att skicka med EXTRA kläder som faktiskt duger till fotografering om olyckan skulle vara framme!

...och så toppar vi det med lite kräk

Lillebror var ju sjuk förra veckan och jag sa till sambon att "ska vi tippa på att S (mellanbror) är sjuk lagom till början av nästa vecka?" På söndag fick han mycket riktigt hög feber och var jättehängig. Han kräks lätt när han har feber, precis som jag gjorde när jag var liten, så hinken är hans trogne följeslagare under sjukdagarna (han behövde dock inte använda den).

Igår hade han feber men var lite piggare och imorse när han klev upp kändes han inte varm alls. Däremot så kräktes han det första han gjorde! Sen fortsatte det xx antal gånger fram till lunch. Han ville ta tempen men jag sa att han inte hade någon feber. Då tittade han förvånat på mig och sa: "Men varför spyr jag då?" Ja, det kan man verkligen undra... Strax efteråt drack han ett glas mjölk, åt en smörgås och två pannkakor med sylt och grädde och nu verkar han må tippelitopp! Lustig kille det där...

Här i familjen är det mer regel än undantag att jag får kräksjuka så fort ungarna kräks, ÄVEN om jag hållit mig långt borta från dem, så nu får vi se hur det går den här gången. *sväljer pepparkornen*

Man kanske ska ta en klunk handsprit också...?

RSS 2.0