Vitamintablettens korta liv

"Det gådde inte att tugga den för den bara ramlade rakt ner i magen" svarade 3-åringen när jag undrade varför han svalde vitamintuggtabletten hel.

Handtagen på plats

Inte så illa pinkat för 700 spänn va (jädrans vad handtag är dyrt!)?Före:


Say hello to...

...Zizima! Fråga mig inte vad det är för namn. Det är M´s råtta och han har döpt den så. Hon är väldigt nyfiken och framåt. Min råtta, Doris, ligger mest och tjurar i "huset" inne i buren.


Dagispremiär

Igår var första dagisdagen för S efter ett långt sommaruppehåll. Första dagisdagen som storebror och därmed som "15-timmarsbarn". Han har pratat om dagis hela sommaren och längtat efter sina kompisar, fröknar osv. Det första han sa igår när han vaknade var "jag vill inte vara på dagis". What?? "Joo..?", försökte jag. "Nej, jag vill inte vara på dagis" sa han... Vi packade iallafall ryggsäcken med extrakläder, regnkläder och gummistövlar och gick iväg till dagis. Fröknarna var glada att se honom och berättade om allt roligt de skulle göra och jag försökte peppa honom att stanna men nä. Han ville inte vara på dagis! Vi lämnade ryggsäcken och alla extrakläder på hyllan och traskade hemåt igen. Jag som sett fram emot en långpromenad i raskt tempo (läs: 5-minuterspromenad till ICAs bullhylla) medans han var på dagis! :-)

Idag ville han inte heller gå till dagis men klädde på sig någorlunda frivilligt och allt gick hyfsat bra tills en ny liten dagiskompis kom fram till honom i hallen på dagis och var väääldigt glad och nyfiken. Hon var säkert hälften så gammal som S men hon lyckades ändå skrämma slag på honom (vilket iofs inte är så svårt...). Fröken C förbarmade sig över S och tog med honom till fönstret för mammavink och precis då kom även S´s bästa kompis så jag tror att dagen blir ok ändå. Någon bullhylla blev det däremot inte för mig idag. Hade bebis-L i sjalen och inga pengar med mig. :-)

3 gossar på rad

S har en egen "bebis" som han tar hand om på dagarna. Den måste ammas och tvättas och ibland spyr den så kläderna måste tvättas. Den måste åka med i vagnen när vi går till affären och igår blev det konflikt då Leo behövde bilstolen precis när "bebisen" satt i den...

Halvvägs in i light-renoveringen

Nån gång (typ när vi vunnit på Lotto) ska köket renoveras ordentligt men för att stå ut till dess så beslutade jag att projekt mini-budget-renovering skulle startas.

Så här såg det ut före:Och så här ser det ut halvvägs (inklusive diverse rekvisita...):Det som är gjort är alltså att kaklet och "plankan" målats. Det som fattas är nya handtag. De är beställda och kan förhoppningsvis monteras fast på måndag! Om de passar...

Mina vackra rosorSå här vackra är mina klätterrosor nu. Jag trodde inte att de skulle blomma redan i år eftersom de små stumpar jag planterade i våras såg hemskt sorgliga ut men de verkar trivas hyfsat bra och blommar otroligt vackert. Hoppas på ännu mer blommor nästa år!

Leo fyller 1 månadDet firar vi förstås med att ta nakenfoton!

RSS 2.0