Ek goes vit

Midsommarafton igår tillbringade jag till största delen ute i solen på altanen. Innan och efter det befann jag mig inklämd mellan vår säng och sänggaveln med en pensel i handen och vit färg överallt. Varför tror man (jag?) varje gång att det ska gå så jäkla snabbt och vara så roligt att måla om något? När jag har dragit fram alla grejer och klafsat dit den första färgen så inser jag alltid hur fruktansvärt tråkigt det är! Det behövs alltid fler lager färg än jag räknat med, det tar mycket mycket längre tid än jag tänkt och det hamnar oftast en hel del färg där det inte ska hamna färg.

Hur som helst så har jag jobbat idag och efter det har jag hunnit måla ytterligare ett-och-ett-halvt varv på sänggaveln. Träet "läcker" liksom igenom så det vita blir märkligt gulvitt när det torkat. I och för sig så matchar det IKEA-möblerna väldigt bra eftersom deras vita möbler inte är vita utan smutsfärgade. Förhoppningsvis behöver jag inte måla mer utan kan ligga ute på altanen hela dagen imorgon också! Skulle egentligen jobba imorgon men det är så lugnt på jobbet så då turas vi om att ta ledigt så imorgon är det min tur att vara ledig! :)

När jag hämtade barnen på dagis i torsdags skojade en av fröknarna och sa att jag var sniken som skulle jobba i helgen istället för att åka iväg och fira midsommar med resten av familjen. Först tänkte jag inte på det men sen blev jag lite irriterad. Lätt för henne att säga, som alltid är ledig såna helger! Senare slog det mig att förskollärare måste vara ett himla bra jobb! Alltid ledig helger, och då framför allt storhelger, röda dagar, och hela juli! Jag tror baske mig att jag måste omskola mig...

Oh no, dagen är kommen

Dagen då S (5 år) med gråt i rösten lägger en rosa Hello Kitty-plastmojäng från McDonald´s på köksbordet och säger att han inte vill ha den längre då storebror och hans kompis sagt att rosa är för tjejer....

Igår var det tårtfest och karusellåkning på dagis. Föräldrarna tog med något hembakt, barnen sjöng sommarsånger ute i regnet och sen var det fika och karusellåkning för hela slanten! L som hårdtränat på Idas sommarvisa i flera veckor sjöng inte en ton men började däremot efter halva sången att gunga ordentligt från sida till sida och såg verkligen ut att njuta av musiken. :)

Vid fikat kom en annan familj och satte sig vid samma bord som oss. På ett tårtkalas där det dukas upp en "buffé" med olika kakor och tårtor så tänker iallfall jag att man tar en liten bit av det man vill ha, så att det räcker till så många som möjligt. Den här familjen hade fyllt sina djuptallrikar med ett berg av kladdkakor, toscatårtor, gräddtårtor osv. Pappan, mamman och barnen (6 och ca 13 år gamla) måste ha ätit minst två hela tårtor själva. De åt nog middag där...

Idag är det skitväder och  kungligt bröllop . Jag är ledig, för en gångs skull och vi har ingen aning om vad vi ska hitta på. Kanske åka och köpa färg så jag kan måla sänggaveln om resten av familjen åker bort över midsommar då jag jobbar.

Om nån ska till IKEA och har plats för en Expedithylla (med 2x4 fack) på vägen hem så hojta gärna! :)

Presenter till L´s (och S´s före detta) fröknar:Finns att beställa här.

Ledig dag

Imorse lastade jag in de yngsta barnen och åkte iväg till S´s före detta dagis-kompis som flyttat till ett litet samhälle utanför stan. Givetvis körde jag fel några gånger så S hann bli lite skraj och tyckte att vi skulle åka hem igen. :)

Efter att vi kommit hem igen, ätit lunch och bäddat ner L för sovning tyckte S att vi behövde baka. Planen var att det skulle bli en rulltårta men när fyllningen skulle smetas på visade det sig att kakan inte var riktigt färdiggräddad så det blev en väldigt kletig, misslyckad rulltårta. En skitkaka, som S sa...

S har för övrigt burit runt på en död humla hela dagen igår och idag... Den heter Humlis och ligger tack och lov i en liten plastburk men den ska vara med överallt! Den var med när vi bakade, den har sovit i min säng, den följde med till kompisen och den sitter med vid matbordet när vi äter...

Jag tycker att de borde ha lärt sig att jag inte vill ha småkryp i närheten efter gårdagens spindelchock då jag skrek så att M, 10 år, började gråta! Han är ganska känslig av sig och när något blir alldeles för spännande så jagar han upp sig till någon sorts panik och sen kommer gråten. :) S tycker att spindlar är liiite otäcka och L gillar dem skarpt! Han skulle gärna nypa fast spindeln mellan fingrarna och leka med den. A ville skona spindeln och släppa ut den men jag vägrade! Avlivning är det enda som gäller här!

Nu lyssnar jag på soundtracket till "The Twilight saga - Eclipse" och längtar sjukligt mycket till bion!


Och på jobbet går det också jättebra

Just nu är det lugna gatan på jobbet, efter en lite mer intensiv period. Det finns sällan något mellanläge där. Antingen är det fööööör lugnt så att vi får turas om att ta kompledigt, eller så är det smått kaotiskt så ingen hinner ta rast. Förra helgen var det kaos och nu i helgen har det varit megalugnt. Förhoppningsvis är det lugnt på fredag också så kanske jag kan få ledigt för att gå på tårtfest på dagis! :)

Under veckan har jag hunnit med en shoppingtur till IKEA. Expedithyllan jag behövde fanns inte men 4 Malm-byråer och lite annat smått och gott blev det. 3 av byråerna står på rad efter en hel vägg i vårt sovrum och den fjärde står i L´s rum, bredvid hans säng. Han har fått ta S´s resårmadrass och spjälsängen är borttagen. Jag var lite rädd att det skulle bli en massa spring vid läggningen på kvällarna men det har inte varit några problem alls! På dagis har de precis börjat låta L sova på madrass på golvet istället för i resesäng så vi tänkte att det kanske var lika bra att byta hemma också då han ändå var inne i det.

Idag var vi på tivoli. Jag och M åkte en karusell där man snurrade och svingades fram och tillbaka tills man nästan hängde upp och ner. Tack och lov för fjortistjejerna i "vagnen" bredvid vår. De överröstade mina skräcktjut... Efter det fick M blodad tand och åkte den karusellen flera gånger ensam + nån sorts "flygande mattan"-grej. S åkte en liten larv-berg-och-dal-bana och ett mini-pariserhjul.

S var på 5-årskontroll i tisdags. 109 cm lång, 17,2 kg och spruta i armen. Stora killen! :)


Bu och Bä

Bu för engångskameror. Hämtade ut bilderna som jag tog med engångskameran när vi var på Island. Så jäkla dåliga bilder! Bleka, oskarpa och tråkiga. Well well, huvudsaken är att vi har bilder, sen får vi väl leva med att de är blaskiga. :)

Bu för att Lilla Mirakel-butiken ska läggas ner men (ska det vara positivt?) för att de säljer ut allt i butiken för halva priset! Det har hållit på ett tag nu så det var ganska urplockat när jag var in idag men jag hittade ändå 3 par byxor och ett par jeans-knickers till M, ett par shorts till S och ett par shorts och en tröja till L.

L blev ordentligt förbannad ikväll när han trodde att S tagit hans nya shorts och skrek högt "NONNO!", som han börjat kalla sig själv. Sen hittade han sina egna shorts som han försökte ta på sig men stoppade in båda benen i samma byxben och blev lika förbannad igen. Sötisen! :)

för jordgubbar, jag har säkert ätit 10 liter senaste två veckorna... Måste lägga av nu innan jag exploderar.

för att nya Twilightfilmen snart har premiär! Jag har biljetter till Twilight Movie Night, så jag får se de två första filmerna på bio igen och direkt efteråt är det smygpremiär för Eclipse!

för att skatteåterbäringen förhoppningsvis trillar in på kontot nästa vecka! Grymt bra tajming eftersom jag åker till IKEA då! :)

RSS 2.0