Fortsättning Island

Har fått order om att blogga så det är väl bara att lyda!

På fredagen gick vi upp vid kl 8, åt frukost och gav oss ut på stan. Insåg att affärerna inte öppnade förrän 10 så vi gick till Hallgrimskirkja istället.



Otroligt stort och vackert och med en fantastisk utsikt. På bilden längst ner till höger står A bredvid dörren. Det ger en liten uppfattning om hur enorm kyrkan är! Självklart åkte vi upp i tornet och jag skrek rakt ut när kyrkklockorna plötsligt började slå rakt ovanför oss. :)



Efter det blev det souvenirshopping och lunch innan vi bestämde oss för att det var lika bra att hyra bil idag istället för på lördagsmorgonen. En pytteliten Opel med en seeeeg GPS (som lurade oss mer än en gång...).

Tillbaka till hotellet för lite piffning och sen iväg till Syslumadurinn:



Det blev en aning kaotiskt när det visade sig att det inte gick att betala avgiften med Visa-kortet så vi var tvugna att kasta oss i bilen och köra till närmaste uttagsautomat för att ta ut kontanter. Efter vigseln (som hölls på isländska med korta sammanfattningar på engelska) faxades vigselbeviset till ett annat ställe dit vi var tvungna att köra för att få det översatt till engelska så vi skulle kunna skicka in det och få det registrerat i Sverige. De skulle stänga om 20 minuter... Tack för GPS:en (trots segheten)! Vi hann fram och fick vårt papper.

Senare på kvällen promenerade vi ner mot stan igen och åt en supergod hästpepparbiff på en av restaurangerna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0